Ethän tee tätä virhettä parisuhteessasi

dreamstimefreeKäytämme paljon aikaa ja energiaa oikean elämänkumppanin manifestointiin. Tapaamme mahtavan ihmisen, rakastumme, ja vähän aikaa kaikki on hyvin.

Hullaantumisen haihtuessa alamme kuitenkin epäillä, tulikohan sittenkään valittua oikein. Mies ei ole romanttinen ja hellä, hän ei osaa kuunnella, eikä auta kotitöissä. Naisen mielialat vaihtelevat äkkiarvaamatta. Joudut olemaan koko ajan varpaillasi, kun et koskaan tiedä etukäteen, koska ja mistä hän suuttuu.

Mies ei puhu tunteistaan ja katoaa penkkiurheilun tai netin pariin tai baariin. Nainen kontrolloi, kritisoi ja suuttuu.

Nainen ei saa tarpeeksi kosketusta, huomiota ja hellyyttä. Mies ei saa tarpeeksi omaa tilaa, lämpöä ja seksiä.

Tai toisinpäin.

Rakastat tuota miestä tai naista, mutta voi kun hän vain olisi erilainen ja antaisi sinulle sitä, mitä haluat.

En sano tätä norsunluutornista toisten yläpuolelta, koska olen itsekin langennut samaan ansaan.

Me manifestoimme itsellemme elämänkumppanin, mutta sen jälkeen me lakkaamme manifestoimasta.

Me odotamme alitajuisesti, että toinen olisi romanttisempi, auttavaisempi, seksuaalisesti halukkaampi. Että toinen antaisi automaattisesti niitä asioita, joita parisuhteelta haluamme.

Emme kuitenkaan tee mitään luodaksemme suhteeseen sitä mitä haluamme.

Itse asiassa me teemme aivan päinvastoin.

Keskitämme kaiken huomiomme siihen, mitä suhteesta puuttuu. Valitamme siitä ystävillemme. Valitamme siitä puolisollemme. Harmittelemme sitä itseksemme.

Tällä tavalla tulemme huomaamattamme luoneeksi ja ylläpitäneeksi juuri sellaista todellisuutta, jota emme halua.

Jos parisuhteessasi ei ole jotain, mitä oikeasti haluat, kysy itseltäsi, onko vika todella kumppanissasi.

Oletko itse tehnyt KAIKEN voitavasi luodaksesi suhteeseen haluamasi asiat?

Onko vielä jotain, mitä voit tehdä?

Jos olet puhunut kumppanillesi, mutta turhaan, kysy itseltäsi, puhuitko parhaalla mahdollisella tavalla. Ymmärsikö kumppanisi, miten tärkeä asia se on sinulle? Ymmärsikö hän, mitä haluat hänen tekevän? Osaako hän tehdä sen? Teitkö hänelle vaikeaksi suostua pyyntöösi kritisoimalla häntä tai vaatimalla sitä mitä haluat? Vaikka olisit pyytänyt kauniisti, voitko esittää pyynnön vieläkin selkeämmin ja ystävällisemmin? Oletko tukenut häntä kaikin mahdollisin tavoin pyyntösi toteuttamisessa?

Oletko toiminut itse aktiivisesti luodaksesi sen, mitä haluat? Jos haluat romantiikkaa, mutta mies ei tunnu haluavan tai osaavan järjestää sitä, oletko jäänyt odottamaan, että hän kuitenkin tekisi niin, vai oletko järjestänyt romantiikkaa itse?

Entä oletko miettinyt, mitä oikeastaan haluat halutessasi romantiikkaa (tai mitä tahansa muuta)? Ehkä haluat tuntea itsesi rakastetuksi ja ihailluksi, ehkä haluat miehesi jakamattoman huomion, tai haluat tuntea itsesi naiselliseksi ja viehättäväksi. Voitko kokea näitä asioita muilla tavoin kuin romanttisina pidettyjen tekojen ja tilanteiden kautta?

Toisin sanoen, jos olet jollain tavalla tyytymätön parisuhteeseesi, oletko kantanut vastuun omasta tyytymättömyydestäsi, vai oletko yrittänyt sysätä oman osuutesi kumppanisi niskoille?

Onnellisen parisuhteen luominen ja ylläpitäminen ei ole maailman helpoin asia. Se vaatii ihmiseltä paljon. Oletko sinä valmis antamaan itsestäsi kaiken kokeaksesi tämän ihanan unelman?

Jos haluat kuulla lisää ihanimman mahdollisen parisuhteen luomiseen liittyviä juttujua, liity tälle postituslistalle. Samalla saat ilmaisen Manifestoi ihanin mahdollinen parisuhde -nettiseminaarin.

Tallennettu kategorioihin Parisuhteen manifestointi | Jätä kommentti

Hyvinvointia elämään – rajoittavista ajatusmalleista vapautuminen

Teksti: Suvi Lähteenkorva

Pieni tyttö istuu ikkunalla ja katsoo kaukaisuuteen. Miettii, että vielä jonain päivänä olen iso ja saan kertoa tarinani. Saan kertoa kuka olen, mitä tunnen ja ajattelen. Nyt ei ole se hetki. Nyt minun pitää olla hiljaa ja ajatella toisia. Minun tulee olla vahva ja auttaa muita. Auttaa äitiä ja auttaa siskoa. Auttaa olemalla pieni ja huomaamaton. Niin, että äiti saa rauhassa hoitaa vauvaa ja tehdä ruokaa. Että äiti jaksaa hoitaa meitä ja pitää meidät hengissä.

Reagoimme eteemme tuleviin tilanteisiin eri tavoin. Sama tilanne saattaa aiheuttaa suurta stressiä jollekulle toiselle, kun taas toinen nauttii tilanteesta. Reaktioihimme vaikuttavat aiemmat kokemuksemme sekä uskomuksemme. Jo kauan on tiedetty, että persoonallisuutemme sekä tapa, miten käsittelemme elämän eri tilanteita, muotoutuu suurimmaksi osaksi ensimmäisten ikävuosiemme aikana.

Tarinan tyttö on juuri kuullut äidin tokaisevan hänelle; mene pois häiritsemästä, etkö näe, että hoidan juuri vauvaa. Tyttö on juuri täyttänyt kaksi vuotta ja hänen silmissä äiti suuttuu hänelle, koska hän on häirinnyt tätä. Hän päättelee, että on parempi olla hiljaa ja huomaamaton, jotta äiti hyväksyisi hänet. Tytölle alkaa muodostua ajatusmalli, joka auttaa häntä selviytymään ja saamaan hyväksyntää.  Vastaavien tilanteiden toistuessa ajatusmalli saa vahvistusta ja muodostuu uskomukseksi, osaksi tytön persoonallisuutta.

Tyttö istuu rennosti maalaamassa, hän uppoutuu tekemiseen täysin. Hän maalaa täydestä sydämestään upeaa taideteosta. Hän on tyytyväinen kuvaan. Tyytyväinen että on saanut aikaan taideteoksen. Värit ovat kirkkaat ja kauniit, juuri sellaiset kun hän mielessään kuvitteli.

Myöhemmin hän kuulee äidin kertovan taideteoksesta naapurille; kerrankin tyttö osasi maalata jotakin kaunista, mutta se johtui varmasti siitä, että hän tuli seuraavana päivänä kipeäksi. Tyttö vaikenee. Hän kuulee, ettei yleensä osaa maalata ja nytkin osasi vain koska tuli kipeäksi. Hän ei uskalla kertoa omaa näkemystään. Hänen pitää miellyttää äitiä ja olla huomaamaton. En osaa maalata niin kuin äiti toivoo, en ole riittävän hyvä enkä taitava. Tulen kipeäksi, kun ilmaisen itseäni. Minun ei kannata olla oma itseni, minun ei kannata maalata niin kuin itse tahdon. Minä en ole tarpeeksi hyvä ja taitava.

Merja Vidgren tekee tasapainotusta Suvi Lähteenkorvalle

Merja Vidgren tekee tasapainotusta Suvi Lähteenkorvalle

Varhaislapsuudessa syntyvät ajatusmallit ja ohjelmoinnit tapahtuvat monilla eri tavoilla. Edellä kuvaamani tapahtumat tytön elämässä ovat verbaalisia ja non-verbaalisia ohjelmointeja, joilla hän tehostaa eloonjäämismahdollisuuksiaan. Äidin sanat sekä ilmeet ja eleet kertovat lapselle, miten tämän tulee toimia. Lisäksi erilaiset traumaattiset kokemukset, media ja tapahtumat kohdussa vaikuttavat ajatusmalliemme syntyyn.

Lapsena voimme oppia myös, miten saamme toiset toimimaan oman mielemme mukaan. Lapsi raivostuu kaupassa, kun hän ei saa jotakin haluamaansa lelua. Hän huutaa ja raivoaa kaupan lattialla. Vanhemmat ostavat lapselle lelun, jotta häiritsevä tilanne saadaan nopeasti ohi. Lapsi oppii, että näin toimimalla saan sen mitä tahdon, kannattaa siis seuraavalla kerralla myös toimia niin. Tilanteen toistuessa tarpeeksi usein, lapselle kehittyy ohjelmointi; raivoamalla, itkemällä, huutamalla saan tahtoni läpi.

Miksi tuntuu niin vaikealta tehdä asioita loppuun, miksi en uskalla kirjoittaa tarvittavaa sisältöä yritykseni nettisivuille? Tiedän kyllä, että pitäisi kirjoittaa vapaammin, mutta jotenkin se tuntuu kovin vaikealta. Mielessä pyörii koko ajan mitä muut ajattelevat, miten saan tekstistä sellaista, että kaikki ymmärtävät mitä tarkoitan. 

Tarinan tyttö on kasvanut aikuiseksi. Hän alkaa toimia vastoin lapsuudessa syntynyttä ajatusmallia, ettei saa eikä osaa ilmaista itseään. Hän kokee itseilmaisun raskaana ja aikaa vievänä asiana. Pienenkin asian kirjoittaminen julkisesti tuntuu lähes mahdottomalta. Lapsuudessa hyvin toiminut ajatusmalli on kääntynyt itseään vastaan ja rajoittaa tytön elämää. Hän tahtoisi edetä polullaan ja menestyä, mutta jokin häntä siinä estää.

”Se mitä uskomme itsestämme, tekee meistä sen, mitä olemme; ne ovat osa persoonallisuuttamme; ne pitävät meidät käynnissä. Se, mikä pitää meidät käynnissä, tekee meistä sairaita!” Nämä Wayne Toppingin sanat kiteyttävät hyvin sen, mitä tarina tytöstä kertoo. Hän on oppinut, että itsensä ilmaisu on vaarallista. Se on auttanut häntä lapsuudessa ja nuoruudessa, mutta aikuisena se alkaa rajoittaa tytön elämää. Joka kerta kun hän ilmaisee jollakin tavalla itseään, kehossa syntyy jonkin asteinen stressireaktio. Tyttö tuntee tämän epämääräisenä vastustuksena ja vaikeutena edetä omalla polullaan.

En enää luule, että en halua ilmaista itseäni… Sanat takeltelevat, mutta jatkan lauseen sanomista koskettaen otsaani ja pyörittäen silmiäni.

En enää tunne itseäni velvoitetuksi, kun en enää luule, että en halua ilmaista itseäni…Miten yhden lauseen sanominen voi olla näin vaikeaa?!

Tunnen olevani kiinnostunut ilmaistessa itseäni… Tämän sanominen sujuu jo helpommin.

Toiset tuntevat hyvyyttä suhteessa minuun… Tunnen hyvyyttä suhteessa itseeni… Ei ihme, että on ollut raskasta edetä. Olen vaatinut itseltäni liikaa ja kuvitellut, että muut vaativat minulta täydellisyyttä.

Rajoittavista ajatusmalleista vapautumisen kurssilla opimme miten kinesiologian keinoin voi yksinkertaisten menetelmien avulla auttaa aikuisia ohjelmoimaan uudelleen lapsuudessa opittuja ja myöhemmin rajoittaviksi uskomuksiksi muodostuneita ajatusmalleja. Kurssi on jatkoa vapaaksi stressistä ja touch for health -kursseille. Kolmen päivän kurssi oli todella antoisa ja vapauttava. Yhdyn täysin ohjaajamme Anne Hiitola-Pedersenin sanoihin, kurssi oli: ”Avain siihen, että ihan eri tavalla pääsee auttamaan ihmisiä.”

Ja mitä tarinan tyttöön tulee? Hän istuu tietokoneen ääressä, kirjoittaa tätä artikkelia ja ihmettelee, miten kirjoittaminen voi olla näin mielenkiintoista ja mukaansa tempaavaa. Sydämellinen kiitos kaikille kurssilla mukana olleille! Kiitos, että sain olla mukana, oppia paljon sekä vapautua monista rajoittavista uskomuksista. Kiitos!

Lisätietoja aiheesta SateenkaariSydämen nettisivuilta www.sateenkaarisydan.fi. Teen kinesiologisia tasapainotuksia Lempäälässä. Tervetuloa tutustumaan ja kokemaan itse, miten yksinkertaisilla menetelmillä on suuri vaikutus omaan jaksamiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Tutustumistarjouksena kinesiologinen tasapainotus 31.5.2016 asti 50€ (norm.62€)

____________________________________________

Tilaa Oman Elämäni Luoja -uutiskirje. Saat samalla ilmaisen 5 myyttiä manifestoinnista -nettikurssin.

_________________________________________________________
Tallennettu kategorioihin Luomisen välineitä | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Erilainen vinkki elämänkumppanin etsimiseen

Olet varmasti kuullut, että silloin (tai ennen) kuin alat etsiä elämänkumppania, sinun tulee tehdä Lista.

Lista kaikista niistä ominaisuuksista, joita haluat tulevalla kumppanillasi olevan.

Ymmärrän, miksi tällainen lista on tärkeä, ja miksi meitä kehotetaan tekemään se. Niin moni rakkaudenetsijä tekee aivan vääränlaisia valintoja kumppanin suhteen esimerkiksi seksuaalisen vetovoiman tai rakkaudennälän takia.

Kun sinulla on Lista, osaat tehdä helpommin selkeitä havaintoja siitä, onko kiinnostuksesi kohde oikeasti sellainen, jonka haluat elämääsi pitkällä tähtäimellä.

Silti Listan tekemisessä on jotain, joka on vaivannut minua pitkään. En vain ymmärtänyt, mitä se on, ennen kuin kuulin Annie Lallan, Jennifer Russellin ja Bryan Franklinin keskustelun suuren rakkauden puoleensa vetämisestä.

Listan ongelmia

1) Jos pelkäät rakkautta, läheisyyttä, torjutuksi tulemista, kukaan ei tule koskaan täyttämään listallasi olevia kriteerejä. Et näe ketään riittävän avoimena tai luotettavana tai huomaavaisena, tai mitä ikinä haluatkin. Jos taas toisaalta olet päättänyt löytää rakkautta hinnalla millä hyvänsä, saatat olla liiankin joustava ja pitää yhtä ovenavausta merkkinä toisten huomioonottamisesta ja kohteliaisuudesta (jos ne ovat tärkeitä asiota Listallasi).

2) Kun sinua kehotetaan tekemään Lista, sinulle ei välttämättä kerrota, millaisia asioita listalle olisi hyvä laittaa. Sinulla on monen tasoisia toiveita tulevasta kumppanistasi. Osa niistä kumpuaa sisäisistä haavoistasi, osa egosta, osa syvemmästä olemuksestasi, sydämestäsi, osa aikaisemmista kokemuksistasi, osa kulttuurin antamista malleista ja ihanteista. Eri tasoiset toiveet eivät ole keskenään samanarvoisia. Toiset toiveet ovat onnellisen parisuhteen kannalta tärkeämpiä kuin toiset.

3) Lista saattaa saada sinut suhtautumaan kumppaniehdokkaisiin pinnallisesti ja saatat alkaa tutkailla heitä kuin he olisivat tuotteita katalogissa. Oikeasti uuteen ihmiseen tutustuminen vie aikaa, eivätkä kaikki ominaisuudet tule esiin ensimmäisten tuntien, päivien, viikkojen tai edes kuukausien aikana.

Kumppanin ominaisuuksiin keskittyvän listan sijaan Annie, Jennifer ja Bryan kehottavat tekemään listan asioista, joiden haluat kehittyvän itsessäsi. Asioista, joita ilman olet mieluummin yksin kuin parisuhteessa.

Nämä asiat ovat sellaisia, jotka tunnet omassa itsessäsi ollessasi oikean kumppanin seurassa. Tällaisen listan tekeminen ei siis aseta sinua lähtökohtaisesti katsomaan toista ihmistä kriittisesti ja katalogimaisesti. Se auttaa sinua sen sijaan pysymään yhteydessä omaan itseesi ja kuuntelemaan itseäsi.

Tämän listan ei tulisi sisältää kymmeniä asioita. Riittää, että määrittelet 1-3 itsellesi kaikkein tärkeintä arvoa tai asiaa, joista et pysty joustamaan tekemättä väärin itseäsi kohtaan.

Jos haluat lisää näkökulmia, vinkkejä ja välineitä ihanimman mahdollisen parisuhteen luomiseen, tällä posituslistalla saat useammin aiheeseen liittyvää postia. Samalla saat ilmaisen Manifestoi ihanin mahdollinen parisuhde -nettiseminaarin.

Tallennettu kategorioihin Parisuhteen manifestointi, Uncategorized | Avainsanoina | 1 kommentti

Kuinka paljon ihmisen pitää oikeasti muuttua?

Useimpien ihmisten pitää muuttua pystyäkseen luomaan elämän, joka täyttää heidän syvimmät toiveensa.

Ajatellaanpa esimerkiksi minua. Sairastuin 15-vuotiaana vaikeaan masennukseen, ja sen ”ansiosta” maailmankuvastani tuli todella synkkä. Inhosin itseäni ja ajattelin, että kohtalo jostain syystä antaa kaikki hyvät ja ihanat asiat ja kokemukset toisille, ja minä jään paitsi kaikesta mitä haluan. Olin kateellinen toisille ja kuvittelin, että he vain ovat jollain tavalla parempia kuin minä.

Parikymppisenä tein löydön, joka muutti elämäni. Luin kirjan, joka kertoi ajatuksen voimasta ja siitä, että ihminen luo elämäänsä omilla ajatuksillaan. Jos ajattelee negatiivisesti, luo negatiivisia kokemuksia. Jos taas ajattelee positiivisesti, luo elämäänsä ihania asioita.

Sitä kautta minulle avautui itsensä kehittämisen maailma. Aloin lukea henkistä kirjallisuutta ja näin välähdyksiä aivan uudenlaisesta tavasta olla ja elää.

Sellaisen elämän saavuttaminen tuntui kuitenkin vaativan paljon. Piti kasvaa ihmisenä, vapautua egosta, pelosta, negatiivisista ajatuksista ja tunteista ja kaikista muistakin huonoista ominaisuuksista ja tavoista. Piti valaistua, tulla henkisesti täydelliseksi.

Kuitenkin valaistuminen oli kaukana. Siinä onnistuakseen piti pystyä nousemaan tavallisen ihmiselämän yläpuolelle ja jopa irtaantua siitä kokonaan. Se oli vaikeaa.

Silti halusin valaistua. Halusin kehittyä ihmisenä. Halusin tulla täydelliseksi. Jollain tasolla koin, että sitten kun olisin valaistunut, sitten kun en tuntisi enää pelkoa, sitten kun en menettäisi hermojani vaan pysyisin tyynenä ja rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa, sitten olisin riittävän hyvä.

En tajunnut silloin, että kasvu on matka, jossa ei tule koskaan perille. Koskaan ei tule valmiiksi.

On raskasta ja uuvuttavaa elää ajatellen, että ei ole riittävän hyvä. Silloin on sisäinen pakko päästä pisteeseen, jossa riittää itselleen ja toisille. Silloin vasta voi antaa itsensä levätä.

Mutta koska matka on loputon, lepoa ei koskaan tule. Koskaan ei tule pisteeseen, jossa on valmis, jossa kehitettävää ei enää ole.

Minulla on ystävä, jolla on ollut tapana hypätä asioihin päätä pahkaa. Varsinkin parisuhteisiin. Hän heittäytyy täysillä ja on saanut jälkeenpäin huomata, että ei ole valintatilanteessa ymmärtänyt toisesta kaikkea oleellista. Takana on suhteita aggressiivisten, petollisten ja epärehellisten miesten kanssa.

Hiljattain ystäväni erosi miehestä, jonka kanssa hänellä ei ollut mitään yhteistä. Miehestä joka ei tiedosta ihmisen sisäisestä elämästä mitään, ja joka oli kovin äkkipikainen ja purki hermostumistaan lapsiin.

Melkein välittömästi eron jälkeen ystäväni tapasi uuden miehen ja rakastui. Nyt he ovat muuttamassa yhteen muutaman kuukauden seurustelun jälkeen.

Voisi ajatella, että ystäväni noudattaa taas kerran vanhaa kaavaansa, että hän ei vieläkään ole ottanut opikseen virheistään. Että hänen pitäisi pysähtyä miettimään ja edetä rauhallisesti.

Uusi mies on kuitenkin täysin erilainen kuin hänen aikaisemmat kumppaninsa. Hän on lämmin ja rakastava ja pitää huolta ystävästäni. Ystäväni pystyy puhumaan hänen kanssaan kaikesta.

Ystäväni oli tehnyt sisäistä työskentelyä. Olimme puhuneet monet kerrat siitä, millaisen miehen hän ansaitsee ja miten ihanan miehen hän voi saada. Hänellä oli hyvin vahva halu kokea rakastava ja toimiva parisuhde, jossa häntä tuetaan, ja jossa elämää oikeasti jaetaan ja koetaan yhdessä.

Eron jälkeen ystäväni teki asioita eri tavalla kuin ennen. Hän valitsi jo lähtökohtaisesti ihmisen, joka haluaa samoja asioita kuin hän.

Ystäväni ei kuitenkaan tarvinnut muuttaa sitä, kuka hän on. Hänen ei tarvinnut muuttua liian varovaiseksi ja pidättyväksi. Riitti, että hän alkoi kuunnella itseään ja sydäntään.

Ehkä suurin muutos, joka meidän tarvitsee tehdä itsessämme, ei olekaan persoonan muuttaminen joksikin aivan toisenlaiseksi, vaan ehkä meidän tarvitsee yksinkertaisesti opetella rakastamaan ja luottamaan itseemme niin paljon, että annamme itsellemme luvan tavoitella ja luoda sitä, mitä syvällä sisällämme ihan oikeasti haluamme. Ystäväni halusi rakastavan parisuhteen, ja hän loi sen asettamalla seurustelukumppanille erilaisia kriteereitä kuin aikaisemmin.

Ehkä meidän ei tarvitse lähestyä kasvua negatiivisen kautta keskittymällä heikkouksien ja huonojen puolten kitkemiseen, korjaamiseen, muuttamiseen ja pois repimiseen. Kuka edes määrittelee, mikä ominaisuus on hyvä ja mikä huono? Joku tietty ominaisuus on jossain tilanteessa avuksi ja jossain toisessa tilanteessa siitä voi olla haittaa.

Ehkä elämään, jossa sydämen ja sielun toiveet täyttyvät riittää, että olemme omia itsejämme ja kuuntelemme mitä syvällä sisällämme haluamme.

Ehkä meidän ei tarvitse olla täydellisiä tai valaistuneita tai valmiita ollaksemme riittäviä ja tunteaksemme täyttymystä.

Ehkä me vain riitämme sellaisina kuin olemme.

____________________________________________

Tilaa Oman Elämäni Luoja -uutiskirje. Saat samalla ilmaisen 5 myyttiä manifestoinnista -nettikurssin.

_________________________________________________________
Tallennettu kategorioihin Itsensä rakastaminen | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Kuka SINÄ oikeasti olet?

Itsensä rakastamisen taika -kurssin teemoina helmi-maaliskuussa ovat itsensä täydellinen hyväksyminen, itsensä tiedostaminen ja rehellisyys itseä kohtaan.

Voisi olettaa, että meidän on kaikkein vaikeinta hyväksyä itsessämme huonot puolet ja heikkoudet. Kurssi on kuitenkin tuonut monelle suuren oivalluksen, että hyvien puolten ja ominaisuuksien hyväksyminen itsessä on vieläkin vaikeampaa, ja että kaikkein suurimmat sokeat pisteet liittyvät omaan ihanuuteemme ja upeuteemme.

Aina kaikkia puoliamme ja ominaisuuksiamme ei voi jaotella hyviksi tai huonoiksi. Ne vain ovat.

Muistan, kun kaksikymppisenä olin lähdössä vuodeksi vapaaehtoistyöhön pieneen saksalaiseen teatteriin. Vapaaehtoisia välittävän järjestön edustajat kysyivät minulta haastattelussa, olenko rivimies vai johtaja.

– Täytyy tunnustaa, että rivimies, vastasin häpeillen.

Ei ole sinänsä mitään huonoa siinä, että on rivimies. Minä kuitenkin tunnistin jo silloin itsessäni jotain, mitä en uskaltanut tuoda esiin tai uskoa edes todeksi, koska kukaan ei ollut nähnyt sitä minussa.

Olin ujo, arka, yliherkkä, syrjäänvetäytyvä, sisäänpäinkääntynyt, hiljainen, kiusattu, ulkopuolinen. Miten minä olisin voinut olla johtaja?

IMG_7096bJa kuitenkin vanhemmiten olen alkanut sisäistää, että olen. Minulle johtajuus ei tarkoita yrityksen tai organisaation johtamista, vaan sitä, että olen tiennäyttäjä. Johdan ja opastan toisia uuteen tapaan elää ja luoda elämäänsä.

Olisi mielenkiintoista tietää, millaisia asioita sinusta paljastuu.

Millaisia voimakkaita, positiivisia, yllättäviä ominaisuuksia ja puolia sinä olet piilotellut ja ehkä vieläkin piilottelet itsessäsi?

Miten elämäsi ja onnellisuudentasosi muuttuisivat, jos antaisit niiden päästä esiin?

____________________________________________

Tilaa Oman Elämäni Luoja -uutiskirje. Saat samalla ilmaisen 5 myyttiä manifestoinnista -nettikurssin.

_________________________________________________________

Tallennettu kategorioihin Inspiraatio, Itsensä rakastaminen | Jätä kommentti

Miksi päivittäinen manifestointi on niin tärkeää

Screenshot 2016-03-10 10.50.32Yksi isoimmista asioista, joka saattaa estää manifestointiasi onnistumasta on se, että et tällä hetkellä manifestoi tarpeeksi aktiivisesti.

____________________________________________

Tilaa Oman Elämäni Luoja -uutiskirje. Saat samalla ilmaisen 5 myyttiä manifestoinnista -nettikurssin.

_________________________________________________________
Tallennettu kategorioihin Manifestointi ja vetovoiman laki | Avainsanoina | Jätä kommentti

Lumoavan kaunista syntymäpäivää!

Hyvää syntymäpäivää oman elämäsi luoja!

Mitä? Saatat ihmetellä. Eihän nyt ole sinun syntymäpäiväsi. Aion väittää vastaan ja sanoa, että olet väärässä.

Kävelin sunnuntaiaamuna metsässä ja mietiskelin omaa 36-vuotissyntymäpäivääni.

Minun oli vaikea olla. Olin jo tuntikausia yrittänyt turhaan päästä irti eräästä surusta ja saada oloni hyväksi. Olihan syntymäpäiväni, ja lisäksi vielä viimeinen lomapäivä, ja niin ollen päivästä piti tulla hyvä, ellei suorastaan erinomaisen hauska ja ikimuistoinen. Ei sopinut ollenkaan, että olin syvästi kiinni kaukana menneisyydessä tapahtuneiden asioiden synnyttämissä tunteissa.

Olin tehnyt kaiken mahdollisen päästäkseni irti ikävistä tunteista ja ajatuksista. Olin tiedostanut vaipuneeni uhrin rooliin ja tuntenut sisäisen voimani, pystymättä silti irrottamaan itseäni torjutuksi tulemisen tunteesta, tuskasta ja surusta.

Olin yrittänyt tuntea tunteeni ja antaa niiden vapautua. Silti huomasin aina vain palaavani takaisin negatiivisiin ajatuksiin. Tunteet eivät siis olleet vapautuneet mihinkään.

OIin kuunnellut Voimamanifestoinnin, joka tehoaa yleensa aina, olipa kyseessä mikä tahansa asia.

Olin kuunnellut myös toisen manifestoinnin ja aloittanut kolmatta, mutta huomasin jo siinä vaiheessa, että se oli vähän liikaa. Metsäkävelyllekin lähdin pakottaakseni itseni irti ei-toivotuista tunteista ja tunteakseni oloni paremmaksi.

Mikään ei kuitenkaan auttanut. Ei ainakaan siinä määrin, että se olisi poistanut ikäviä tunteita ja inhottavia ajatuksia.

Paitsi että. Siinä kävellessäni tunsin sisälläni pehmenemisen ja avautumisen. Tunsin elämän syvyyden ja valtavuuden, ja ongelmani asettuivat toisenlaiseen perspektiiviin.

Muistin pari kolme vuotta sitten kirjoittamani aforismin.

”Ei se, joka olit eilen. Synnyt jokaisena hetkenä.”

Olotilani alkoi muuttua.

Tajusin, että ei ollut epäonnistumista, että en pystynyt irtautumaan vaikeista tunteista. Tunteet olivat minussa, koska niillä oli jotain kerrottavaa, ja minun tehtäväni on kuunnella niitä.

Olin erehtynyt tuomitsemaan tunteeni. Koska ne eivät sopineet kuvaan, koska en ymmärtänyt enkä osannut selittää niitä. Olin päättänyt, että minulla ei kuuluisi olla niitä.

Ei varsinkaan syntymäpäivänäni ja viimeisenä lomapäivänäni.

Manifestointi, elämän tietoinen luominen omien ajatusten, tunteiden ja tekojen avulla on jatkuvaa synnyttämistä, jonkun sellaisen tuomista olevaksi, jota ei ole koskaan aikaisemmin ollut.

Kun synnyttää jotain uutta, ei voi koskaan tietää tarkalleen, mitä on tulossa. Omalla manifestoinnilla voi antaa ohjeita ja suuntaviivoja, mutta syntymässä on aina läsnä myös jotain yllättävää ja arvaamatonta.

Omalla tahdollaan ei voi pakottaa syntymään mitä tahansa (ego) haluaa. Elämä ei toimi niin.

Minä yritin pakottaa tästä päivästä tahdollani sellaisen, miltä täydellinen viimeinen lomapäivä (alitajuisesta) mielestäni näyttää. Rennolta ja äärettömän kivalta ja ulkoisesti täydelliseltä.

Asiat eivät menneet suunnitelmieni mukaan, mutta sen sijaan olen saanut kokea tänään jotain tärkeämpää ja syvempää, kuin mitä yritin alitajuisesti egollani luoda.

Olen saanut kokea rohkeuden, avoimuuden ja yhteyden hetkiä rakkaan ja läheisen ihmisen kanssa.

Kaikkien vaikeiden tunteiden taustalla olen myös saanut tuntea valtavasti uutta energiaa, sellaista jota lapsena tunsin palatessani kouluun pitkän kesäloman jälkeen.

Siihen liittyy keveyttä ja iloa ja halua jatkaa luomistyötäni niiden asioiden parissa, jotka olen sydämestäni ja sielustani valinnut.

Halua olla rohkeampi, näkyvämpi, tyynempi ja luottavaisempi kuin koskaan ennen. Halua ja energiaa syntyä taas uudelleen.

Olkoon tänään virallinen syntymäpäiväsi tai ei, sinä synnyt tänään uudelleen.

Jokin sinussa, olipa se pientä tai suurta, syntyy tänään uudelleen ja tekee sinusta erilaisen kuin ennen.

Siispä lumoavan kaunista syntymäpäivää!

Tallennettu kategorioihin Inspiraatio | Jätä kommentti

Erilainen juhannustaika

WP_20140427_002Tiedät varmaan vanhan kansan juhannusperinteen, jossa nuoret neidot keräsivät juhannusaattona seitsemän eri kasvia ja laittoivat ne yöksi tyynyn alle nähdäkseen unta tulevasta sulhasestaan.

Perinteestä on erilaisia versioita, joihin kuuluu kaivon kiertämistä alasti yms. mikä voi olla vaikeaa tai epämiellyttävää järjestää nykypäivänä, varsinkin tällaisessa juhannussäässä.

Siksi ehdotankin tänä vuonna erilaista juhannustaikaa. Tässä taiassa kerätään yrttien sijaan tunteita. Voit käyttää taikaa jonkun tietyn unelman toteuttamiseen tai yleisesti elämänlaatusi parantamiseen.

Voit tehdä oman listan tunteista, joita haluat kokea, tai käyttää minun listaani.

Ensimmäisessä vaiheessa kerätään taian ainesosat eli tunteet. Se tapahtuu antamalla itsesi tuntea jokainen tunne kehossasi. Jos et ole tehnyt aikaisemmin tällaistä työskentelyä, se vaatii hiukan harjoittelua. Siksi autan sinut alkuun.

Aloitetaan onnellisuudesta. Muistele hetkeä, jolloin olet ollut onnellisimmillasi.

Ajatellessasi sitä mikä teki sinut onnelliseksi anna itsesi tuntea, miltä onnellisuus tuntui.

Missä kohtaa kehoa onnellisuus tuntuu?

Tuntuuko kehossasi erilaiselta nyt, kun annoit itsesi muistaa onnellisuuden?

Voisitko olla yhtä onnellinen kuin olit silloin, nykyisessä elämäntilanteessasi?

Miltä tuntuisi olla vieläkin onnellisempi?

Jos sinulla on mielessä joku tietty unelma, ajattele tulevaisuudessasi hetkeä, jolloin unelma on täysin totta. Tunne, miten onnellinen olet siitä, että se toteutui.

Kerätään seuraavaksi ilo. Muistele, miltä ilo tuntuu.

Missä kohtaa kehoa tunnet ilon?

Miten kehosi reagoi iloon?

Oletko koskaan sallinut itsesi tuntea niin syvää ja puhdasta iloa, että olet tanssinut, nauranut tai hyppinyt vain siksi, että olet iloinen?

Millaista elämäsi olisi, jos tuntisit sellaista iloa joka päivä?

Huomaatko, että ilon myötä olosi muuttuu kevyemmäksi? Keskity nyt hetkeksi keveydentunteeseen.

Miltä keveys tuntuu kehossa verrattuna kiireeseen, stressiin, uupumukseen?

Miltä tuntuisi kohdat arjen haasteet keveydestä käsin?

Keveyteen liittyy vapautta. Vapautta nauttia elämästä, olipa se millaista tahansa. Siihen sisältyy syvällistä ymmärrystä siitä, että onnellisuus ja ilo eivät riipu ulkoisista olosuhteista. Ne eivät tule lahjana silloin, kun tapahtuu jotain kivaa, vaan sinulla on jatkuva vapaus ja oikeus tuntea onnea, iloa ja keveyttä.

Entä sitten rakkaus?

Miltä tuntuisi rakastaa jälleen elämää, olipa se tällä hetkellä millaista tahansa?

Rakkaus nostaa arjen olosuhteiden yläpuolelle.

Rakkaus tuo voimaa.

Miltä tuntuisi rakastaa asioita, jotka koet haasteellisina ja vaikeina?

Millaista olisi elää tuntien jatkuvaa, hyväksyvää rakkautta elämää kohtaan?

Rakkaus voimaannuttaa. Rakkaus auttaa löytämään sisäisen voimansa. Muistele hetkeä, jolloin olet ollut rohkea ja vahva, jolloin teit jotain mihin et uskonut pystyväsi.

Sama voima on sisälläsi nytkin.

Miltä tuntuisi ottaa se käyttöön nykyisissä haasteissasi?

Miten kohtaisit ne, jos kohtaisit ne omasta voimastasi käsin?

Minkä olisi pakko muuttua?

Voiman kokemus tuo sisäistä rauhaa. Kun on omassa voimassaan, tuntee yhteyttä todelliseen itseensä. Silloin pelko haihtuu, ja jäljelle jää rauha, sisäinen tieto siitä, että kaikki järjestyy parhain päin. Että jollain tasolla kaikki on jo hyvin, olipa tilanne millainen tahansa.

Olet nyt kerännyt seitsemän tunnetta: Onnellisuuden, ilon, keveyden, vapauden, rakkauden, voiman ja rauhan. Toisessa vaiheessa taika on omissa käsissäsi, ja saat jatkaa tästä omalla tavallasi. Alla on muutamia ehdotuksia. Voit valita niistä jonkin tai keksiä jotain ihan muuta taian loppuun viemiseksi.

– Kirjoita tunteet paperille ja laita ne yöksi tyynyn alle. Kirjoittaessasi tunteita paperille tunne jokainen tunne uudestaan

– Käy jokainen tunne meditatiivisesti läpi joka aamu seuraavien kahden viikon ajan. Keskity jokaiseen tunteeseen pari minuuttia ja siirry sitten seuraavaan

– Mieti tai kirjoita ylös asioita, jotka saavat sinut tuntemaan näitä tunteita. Mieti esimerkiksi yksi asia per tunne (ja sitten voit tietenkin jatkaa tekemällä niitä asioita)

– Tunnustele jokaista tunnetta kirjoittamalla niistä. Kirjoita aivan vapaasti, mitä mieleesi nousee jokaisesta tunteesta. Voit kirjoittaa myös koko listasta, onko siinä sinulle tällä hetkellä tärkeimmät tunteet, haluatko lisätä tai poistaa jonkin tunteen jne. Jos käsittelet yksittäisiä tunteita, ota jokainen tunne käsittelyyn yksi kerrallaan esim. yhdeksi päiväksi tai viikoksi. Kirjoittaessasi luo kuvaa siitä, millaista elämäsi olisi, jos tuntisit kyseistä tunnetta enemmän

– Tee tunteista aarrekartta. Kerää seitsemän kuvaa, joista jokainen auttaa sinua saamaan yhteyden yhteen keräämääsi tunteeseen. Voit myös piirtää tai maalata aarrekarttasi.

Taianomaisen upeaa ja kaunista juhannusta!

Luova liittolaisesi,
Inna Thil

Tallennettu kategorioihin Luomisen välineitä | Avainsanoina , , | Jätä kommentti

Manifestoi ihanin mahdollinen parisuhde

Tallennettu kategorioihin Parisuhteen manifestointi, Unelmat ja syvimmät toiveet | Avainsanoina , | Jätä kommentti

Unelman toteuttamisen 4 vaihetta

Näytetään Jokaisella meistä on unelmia, jotka kuiskivat meille sydämemme syvyyksistä jostain uudesta, kauniista, isosta, onnellisesta.
Unelmilla, todellisilla sielun ja sydämen unelmilla, on valtava merkitys. Ne kertovat meille, kuka syvällä sisällämme olemme ja keneksi voimme kasvaa, jos uskallamme vastata sydämen ja sielun kutsuun.
Ilman unelmia elämä olisi kuivaa ja yksitoikkoista, ja silloin kun emme toteuta aktiivisesti unelmiamme, emme tunne olevamme täysin elossa. Emme elä todeksi sydämen ja sielun potentiaalia, vaan elämme säästöliekillä.
Unelma toteutuu neljän eri vaiheen kautta, jotka eivät suinkaan ole niin lineaarisia kuin miltä kuulostaa. Unelman toteutumisen vaiheet ovat haaveilu, päätös, toteuttaminen ja todeksi eläminen.
Haaveilu
Ensimmäinen unelman  toteuttamisen vaihe on  haaveilu.
 Haaveillessamme  kysymme itseltämme, olisiko meistä johonkin muuhun kuin olemme vielä kokeneet. Haaveillessamme kasvatamme visiota itsestämme ja etsimme sisältämme uusia resursseja, kuten rohkeutta ja luottamusta.
Päätös

Haaveiluvaihe on tärkeä, mutta se on vasta ensimmäinen vaihe unelman toteuttamisessa. Toinen vaihe unelman toteuttamisessa on päätöksen tekeminen. Päätös unelman toteuttamisesta vaatii valtavasti rohkeutta. Siksi se on aivan oma vaiheensa. Päätöstä tehdessä ihminen sahaa edestakaisin nykyisen elämän ja uusien mahdollisuuksien välillä. Pystyäkseen lopulta tekemään päätöksen unelman toteuttamisesta ihmisen täytyy syvällä sisällään uskoa, että juuri hänen on mahdollista toteuttaa unelmansa.

Silloin, kun haaveiluvaihe toimii niin kuin pitää, se johtaa automaattisesti päätökseen toteuttaa unelma. Haaveillessaan ihminen etsii kaiken tarvitsemansa sisäisen ja ulkoisen avun ja tuen unelman toteuttamiseen, ja kerättyään tarpeeksi voimavaroja, päätös unelman toteuttamisesta on helppo ja tulee luonnostaan.

Jos haaveilu ei toimi luonnollisesti, ihminen ei löydä riittävästi sisäistä ja ulkoista tukea päätöksen tekemiseen. Silloin hän jää jumiin haaveiluun, eikä kuuntele sydämensä kutsua. Tällainen tilanne johtaa syvään sisäiseen ristiriitaan.

Tie tällaisesta tilasta eteenpäin kulkee oman tilanteensa tunnistamisen kautta. Kun tiedostaa, että vain ajattelee unelmaansa tai puhuu siitä toisille, mutta asia ei etene mihinkään sisäisesti ja ulkoisesti, voi antaa itsensä ymmärtää, että on aika etsiä tekijät, jotka auttavat eteenpäin sisäisestä ristiriidasta elämään, jossa on hyvä olla.

Toteuttaminen

Päätös seuraa haaveilusta. Päätöksen tekeminen johtaa puolestaan unelman toteuttamiseen käytännössä. Jos aikaisemmissa vaiheissa on ollut haasteensa, nyt ihminen joutuu kohtaamaan arjen realismin tuomat rajoitukset ja löytämään tien niiden läpi.

Päätöstä tehdessä ei vielä tarvitse tietää, miten toteuttaa unelmansa, mutta astuessaan konkreettiseen toimintaan ihminen joutuu tekemiseen reaalimaailman yksityiskohtien kanssa.

Toteuttamisvaiheessa kannattaa jatkaa haaveilua, koska muuten vauhti helposti pysähtyy. Ennemmin tai myöhemmin matkan varrella tulee väsymys, ja ihminen miettii pystyykö hän oikeasti toteuttamaan unelmansa. Haaveilu – tai manifestointi – auttaa ylläpitämään yhteyttä unelmaan haastavina hetkinä ja saa etenemisen tuntumaan helpommalta. Se tarjoaa välineitä arjessa eteen tulevista haasteista selviämiseen.

Todeksi eläminen

  Viimeinen vaihe unelman  toteuttamisessa on      unelman todeksi  eläminen. Kun olet  toteuttanut unelmasi,  sinun on elettävä sen  kanssa. Tässä vaiheessa  ihminen yleensä huomaa,  että todellisuus ei ole  ihan niin auvoista, kuin  hän mielessään kuvitteli.

Haaveillessamme loihdimme eteemme vain innostavia ja ihania mielikuvia unelmiemme elämästä. Eläessämme unelmaamme todeksi opettelemme ottamaan vastaan kaiken, mitä unelmalla on meille tarjottavana. Ihanat onnenhetket yhtälailla kuin haasteet ja yllätyksetkin. Otamme vastaan kaiken mahdollisuutena kasvaa entistä suuremmaksi, entistä kauniimmaksi, entistä rakastavammaksi.

Minä olen aina rakastanut unelmia. Olen aina sydämessäni aavistanut niiden tärkeyden. Olen aina halunnut, että ihmiset toteuttavat suurimmat unelmat, joista heidän sielunsa ja sydämensä heille kuiskivat.

Nyt elän tätä unelmaa todeksi tekemällä työtäni. En olisi ikinä uskonut, että sieluni unelma toteutuisi juuri tällä tavalla. Miettiessäni nuorena ammatinvalintaa tällaista työtä ei ollut vielä olemassa. Nyt tunnen syvää täyttymystä siitä, että saan elää todeksi tätä ihanaa unelmaa.

Vieläpä työ on vain yksi unelma, jota elän todeksi juuri nyt. Parikymppisenä haaveilin kirjoittamisesta, nyt ensimmäinen romaanini on aika pitkällä. Haaveilin parisuhteesta, ja nyt elän parisuhteessa miehen kanssa, joka sopii minulle käsittämättömän hyvin. Haaveilin henkisestä elämästä, ja nykyään henkisyyttä ei voi erottaa minusta kirveelläkään. Minulla on ihania ystäviä, ja hiljattain olen jopa antanut itselleni luvan palata rakkaan ratsastusharrastukseni pariin. Pieninä annoksina tosin, mutta silti.

Olen kulkenut pitkän matkan vaikeasta masennuksesta, 10 vuoden uupumuksesta, burnouteista, paniikkihäiriöstä, työttömyydestä, yksinäisyydestä. Olen luonut elämän, jota on ihana elää, ja joka kasvaa ja muuttuu koko ajan entistä ihanammaksi. Elämäni ei ole pelkkää auvoa, mutta upeaa se on siitä huolimatta.

Nyt minä olen tässä, tukenasi, oppaanasi ja inspiraationasi sinun luodessasi itsellesi samaa – elämää, joka täyttää sydämesi ja sielusi syvimmät unelmat.

Tapoja saada tukea, ohjausta ja inspiraatiota
Oman Elämäni Luoja -uutiskirje – tämä jota luet juuri nyt. Jos sait tämän viestin ystävältä, voit tilata uutiskirjeen klikkaamalla yllä olevaa linkkiä. Uutiskirjeen tilaajana saat paljon enemmän kuin sivustolla vierailijat.
Oman Elämäni Luoja -Facebook-sivu – tapa saada muistutuksia Oman Elämäni Luojan tapahtumista ja aiheista
Manifestoi unelmiesi elämä -Facebook-ryhmä – uusi ryhmä täynnä manifestointienergiaa! Tervetuloa <3
Manifestointiäänitteet – tehokas apu yksittäisen unelman tai toiveen manifestointiin
Itsensä rakastamisen illat – tulossa tammikuussa 2015!
Ystäviksi rahan kanssa -nettikurssi – Ilmainen nettikurssi auttaa luomaan positiivisen suhteen rahaan

Luova liittolaisesi,
Inna Thil

Tallennettu kategorioihin Uncategorized, Unelmat ja syvimmät toiveet | Avainsanoina | Jätä kommentti