Sisäisen lannistajan 7 tyyppiä

Kuuntele blogipostaus

Sisäinen lannistaja on yksi suurimmista esteistä onnellisuudelle ja sille, että sinulla on hyvä olo omassa itsessäsi.

Sisäinen lannistaja on negatiivinen sisäinen ääni, johon liittyy myös epämukavia, rajoittavia tunteita, kuten pelkoa, ahdistusta, lannistumista, syyllisyyttä ja häpeää.

Sisäistä lannistajaa sanotaan usein sisäiseksi kriitikoksi. Minä käytän nimitystä lannistaja, koska pohjimmiltaan itsensä kritisoiminen johtaa usein juuri siihen, että lannistut ja luovut asioista, joita syvällä sisälläsi kaipaat ja tarvitset.

Psykologi Jay Earley on tunnistanut seitsemän sisäisen kriitikon tyyppiä. Tässä postauksessa käyn läpi kaikki seitsemän tyyppiä. Autan sinua tunnistamaan, mitkä seitsemästä tyypistä sinun sisälläsi hilluvat, ja millä tavoin ne vaikuttavat elämääsi tällä hetkellä.

Autan sinua myös näkemään, mitä sisäisen lannistajan taustalla on, koska tämän, ehkä näkymättömiin jääneen kipupisteen tunnistaminen, auttaa sinua vaimentamaan sisäisen lannistajasi ääntä niin paljon, että sisäisen tukijasi ääni pääsee paremmin kuuluville.

Sisäisen lannistajan 7 tyyppiä

Sisäisen lannistajan 7 tyyppiä

1) Perfektionisti

Sisäinen perfektionisti on monelle hyvin tuttu seuralainen, ja perfektionistin ääni on helppo tunnistaa.

Sisäinen perfektionistisi vaatii sinulta täydellisiä suorituksia. Earleyn mukaan täydellisyyden vaatimus kohdistuu erityisesti tuotoksiisi. Olipa kyseessä työhön liittyvä powerpoint, yrityksen markkinointimateriaali tai luova työ, sisäinen perfektionisti ei annan sinun päästää sitä käsistäsi, ennen kuin se on hiottu täydelliseksi.

Ongelma on siinä, että tuotoksesi eivät sisäisen perfektionistisi mielestä saavuta koskaan täydellisyyttä.

Tämän vuoksi tapahtuu jotain seuraavista:

⭐️ Hiot ja hiot työtäsi loputtomiin, etkä julista sitä koskaan valmiiksi

⭐️ Aika yksinkertaisesti loppuu, ja sinun täytyy antaa keskeneräinen ja mielestäsi hyvin puutteellinen työ toisten arvioitavaksi, mikä stressaa sinua suuresti

⭐️ Tuotoksesi unohtuu pöytälaatikkoon muiden epätäydellisten tuotostesi kanssa

Voimakkaan sisäisen perfektionistin hinta on, että et uskalla aloittaa töitä tai projekteja, joita et usko osaavasi täydellisesti. Sisäinen perfektionisti haluaisi sinun osaavan jo kaiken täydellisesti, eikä se ole valmis sallimaan opetteluvaihetta.

Täydellisyyden vaatimus vie sinulta valtavasti resursseja. Se vaatii paljon aikaa ja energiaa, jotka voisit käyttää paljon tehokkaammalla tai kivemmalla tavalla.

Earleyn mukaan perfektionismi voi liittyä myös ulkonäköön ja kotiin. Sisäinen perfektionistisi voi vaatia, että ulkonäkösi ja kotisi ovat aina tiptop, ja sinulle tulee ahdistunut olo, jos joku näkee sinut tai kotisi vähemmän siistinä.

Oma kokemukseni on, että perfektionismi voi ilmetä muissakin asioissa, esimerkiksi urheilusuorituksissa. Käyn useamman kerran viikossa höntsäilylentopallossa, ja vaikka ilmapiiri on siellä yleisesti ottaen rento, osa pelaajista harmistuu itseensä joka kerta, kun he tekevät virheen. He tietävät, millainen olisi ihanteellinen suoritus ja haluaisivat yltää ihanteelliseen suoritukseen joka kerralla.

Voimakas sisäinen perfektionisti tekee vaikeaksi rentoutua. Jos sisäinen perfektionistisi on voimakas, sinun on vaikea olla oma itsesi ja olla läsnä tässä hetkessä.

Uskon, että osa muista sisäisen lannistajan tyypeistä voimistavat sisäistä perfektionistia entisestään. Oma näkemykseni ainakin on, että sisäinen perfektionistini on saanut voimaa sisäiseltä tuhoajaltani. Uskoisin, että myös suorittaja, syyllistäjä ja vähättelijä voivat antaa sisäiselle perfektionistille lisää voimaa.

2) Suorittaja

Sisäinen suorittaja ajaa sinua kohti menestystä. Ongelma on kuitenkin siinä, että sisäinen suorittaja ei usko sinun voivan menestyä. Ei ainakaan ilman valtaa työtä ja ponnistelua.

Sisäinen suorittaja voi saada sinut rakentamaan positiivisilta vaikuttavia tukirakennelmia, kuten suorituskykyä tukevan ruokavalion ja liikuntaohjelman. Sisäinen suorittaja voi saada sinut vaikka meditoimaan, jos se uskoo, että meditointi auttaa sinua menestymään.

Voimakkaan sisäisen suorittajan suurin ongelma on, että se ei anna sinun koskaan levätä. Sisäinen suorittajasi vaatii sinulta aina vain lisää, aina vain tehokkaampaa ja nopeampaa. Voimakas sisäinen suorittaja voi johtaa jatkuvasti korkeaan stressitasoon ja vähitellen jopa uupumukseen.

3) Vähättelijä

Sisäisen vähättelijän tärkein tavoite on estää sinua ottamasta riskejä. Sisäinen vähättelijä kokee elämän ja maailman vaarallisina ja tekee kaikkensa pitääkseen sinut turvassa.

Vaikka sisäisen vähättelijän tavoite on sinänsä positiivinen, sen keinot ovat kaikkea muuta. Sisäinen vähättelijä pyrkii estämään sinua ottamasta riskejä hyökkäämällä itsetuntoasi kohtaan.

Sisäinen vähättelijä on sisäinen ääni joka sanoo, että et pysty, et osaa, sinusta ei ole mihinkään, parempi jättää edes yrittämättä.

4) Tuhoaja

Sisäinen tuhoaja saa sinut tuntemaan, että olet pohjimmiltasi viallinen. Sisäinen tuhoaja voi myös luoda tunteen, että sinulla ei ole oikeutta olla olemassa.

Voimakas sisäinen tuhoaja on todella suuri este onnellisuudelle, menestymiselle ja unelmien toteuttamiselle. Tiedän tämän erittäin hyvin, sillä oma tuhoajani oli todella voimakas.

Minulla oli sellainen syvään juurtunut tunne, että minussa on jotain perustavanlaatuista vikaa, jonka takia olen huonompi kuin toiset. Vasta tutustuttuani Earleyn sisäisen kriitikon tyyppeihin ymmärsin, että minulla oli toinenkin sisäisen tuhoajan uskomus. Koin, että minulla ei ole oikeutta olla olemassa omana itsenäni.

Nämä uskomukset synnyttivät huonoa itsetuntoa. Ne saivat minut uskomaan, että en voi saada asioita, joita syvällä sisälläni haluan. En vain uskonut olevani tarpeeksi hyvä ansaitakseni ne. Syvällä sisälläni uskoin esimerkiksi, että kukaan ei voi rakastaa minua, ja että en voi saada sellaista miestä, jonka todella haluan.

Sisäinen tuhoaja on myös saanut minut väistymään lukemattomissa tilanteissa, koska olen automaattisesti uskonut, että toiset ovat oikeassa, että toiset osaavat ja tietävät paremmin.

Sisäiseen tuhoajaan liittyy syvä häpeä. Häpeän kanssa on vaikea elää.

Oman kokemukseni pohjalta olen melko varma, että voimakas sisäinen tuhoaja voi aiheuttaa jopa masennusta.

Asiakkaani osuva video sisäisen lannistajan puheesta.

Sisäisestä lannistajasta puhutaan nykyään paljon. Olen tutkiskellut asiaa itsekin, ja päätin tehdä aiheesta videon – luonteeni mukaisesti tietenkin dramaattisen. Toivottavasti video viihdyttää!

Posted by Annaleea Miriikka on Pühapäev, 16. juuni 2019

5) Mukautuja

Sisäinen mukautuja haluaa sinun sulautuvan joukkoon. Sisäinen mukautuja haluaa, että esimerkiksi pukeudut samalla tavalla kuin joku tietty porukka, tai että kuuntelet samaa musiikkia, tai että sinulla on samanlaiset mielipiteet.

Mukautuja on ainoa sisäisen kriitikon tyypeistä, joka saattaa joskus kehua sinua. Sisäinen mukautuja on tyytyväinen sinuun silloin, kun sovit joukkoon. Silloin kun et sovi joukkoon, sisäinen mukautuja moittii sinua.

6) Syyllistäjä

Sisäinen syyllistäjä pitää erilaisia rooleja hyvin tärkeinä ja haluaa, että täytät nämä roolit täydellisesti. Sisäinen syyllistäjä vaatii sinua esimerkiksi olemaan täydellinen äiti, vaimo, sisko, jne. Silloin kun et tunne täyttäväsi roolejasi riittävän hyvin, tunnet olevasi huono ihminen.

7) Syömiskontrolloija

Sisäinen syömiskontrolloija tarkoittaa hyvää, mutta jälleen kerran sen keinot estävät sinua voimasta todella hyvin ja nauttimasta omana itsenäsi olemisesta ja elämästäsi.

Syömiskontrolloija asettaa erittäin tarkat säännöt ja kriteerit syömisellesi ja rankaisee sinua armottomasti, jos et täytä niitä.

Miksi sisäinen lannistaja on olemassa

En tiedä, onko tähän olemassa yhtä ainoaa oikeaa vastausta, mutta selitän nyt oman näkemykseni niin hyvin kuin osaan.

Uskon, että sisäinen lannistaja syntyy pohjimmiltaan hyväksytyksi tulemisen tarpeesta.

Hyväksytyksi tulemisen tarve on yksi syvimmistä tarpeistamme. Hyväksytyksi tulemisen tarve on ainakin osittain biologista. Ennen muinoin, kun ihmiset elivät luonnon armoilla, kukaan ei selvinnyt hengissä yksin. Kaikki tarvitsivat toisia ihmisiä, jolloin oli todella tärkeää tulla hyväksytyksi osaksi porukkaa.

Nykyään maailma on toisenlainen, eikä kukaan meistä tarvitse ketään tiettyä porukkaa säilyäkseen hengissä. Hyväksytyksi tulemisen tarve on kuitenkin edelleen syvällä meissä.

Miksi meidän sitten on niin vaikea kokea tai uskoa tulevamme hyväksytyiksi?

Uskon, että tämä johtuu osittain aivojemme rakenteesta.

Aivoissamme oleva hengissäsäilymismekanismi on kehittynyt myös ennen muinoin, kun ihminen eli luonnon armoilla. Silloin elämä saattoi olla hetkessä ohi, jos ei ollut jatkuvasti valppaana ja valmiina väistelemään mahdollisia vaaroja.

Tämä hengissäsäilymismekanismi vallitsee aivoissamme edelleen, vaikka nykymaailmassa emme ole samalla tavalla jatkuvassa hengenvaarassa. Tämä kielteiseksi vinoumaksi kutsuttu mekanismi saa aivosi tarkkailemaan jatkuvasti ympäristöäsi ja bongaamaan kaikki mahdolliset uhat ja vaarat.

Koska hengissä säilyminen vaati hyväksytyksi tulemista, niin että ei jäänyt yksin petojen armoille, voisi olettaa, että aivoillasi on erittäin hyvä syy pitää huolta siitä, että tulet hyväksytyksi porukkaan.

Monet sisäisen lannistajan tyypeistä pyrkivät pohjimmiltaan todistamaan, että olet tarpeeksi hyvä kuuluaksesi porukkaan. Perfektionisti, suorittaja, mukautuja ja syyllistäjä pyrkivät kaikki pohjimmiltaan varmistamaan, että sinut hyväksytään. Siksi ne kritisoivat ja piiskaavat sinua.

Jos sinulla on voimakas sisäinen vähättelijä, aivosi ovat erittäin herkkiä näkemään vaaroja ja uhkia ja väistämään niitä.

Sisäisen tuhoajan motiivia sen sijaan voi olla vaikeampi ymmärtää. Mitä hyötyä sinulle voi olla siitä, että koet olevasi viallinen, tai koet että sinulla ei ole oikeutta olla olemassa?

Olisiko niin, että pohjimmiltaan myös sisäinen tuhoaja pyrkii pitämään sinut turvassa? Sisäinen tuhoaja sanoo, että olet viallinen ja huonompi kuin toiset, ja että sinulla ei ole oikeutta olla olemassa siksi, että et tekisi mitään, mikä voisi saada toiset hylkäämään sinut.

Syömiskontrolloijan suurin pelko on kontrollin menettäminen. Myös kontrollin menettäminen voi sisäisen lannistajasi mielestä johtaa siihen, että sinut hylätään. Ehkä jo sen takia, että menetät kontrollin, tai siksi että sinusta tulee liian lihava, eikä sinua (syömiskontrolloijan mielestä) siksi voida hyväksyä ja pitää tarpeeksi hyvänä.

Eikö sisäisestä lannistajasta voi päästä eroon?

Jos sisäinen lannistaja on sisäänrakennettu aivoihin, tarkoittaako tämä, että siitä on mahdotonta päästä eroon?

Hyvä uutinen on, että se ei todellakaan tarkoita sitä!

Sisäisen lannistajan vallasta on mahdollista vapautua. Tämä perustuu aivojen plastisuuteen eli muovautuvuuteen.

Et voi päästä eroon kielteisestä vinoumasta etkä hyväksytyksi tulemisen tarpeesta, mutta voit muovata aivojasi sillä tavalla, että et suhtaudu itseesi enää niin kritisoivasti, tuomitsevasti ja lannistavasti.

Huono uutinen sinun mielestäsi saattaa olla, että aivojen muovaaminen vaatii sinulta säännöllistä, sitoutunutta työskentelyä. Tämä työskentely ei kuitenkaan vie välttämättä paljoa aikaa, ja se voi olla todella kivaa!

Näin voit vapautua sisäisestä lannistajasta

Nyt kun olet tutustunut sisäisen lannistajan tyyppeihin, kuinka monta niistä tunnistit omassa itsessäsi? Ei ole ollenkaan harvinaista, että ihmisellä on useampi tai jopa kaikki näistä tyypeistä. Osa tyypeistä voi olla sinulla voimakkaampia, osa heikompia.

Jo se, että tiedostat eri tyypit itsessäsi, auttaa sinua vapautumaan niiden vaikutusvallasta jonkin verran.

Jos haluat todella vapautua sisäisen lannistajasi ylivallasta, sinun täytyy muovata aivoistasi vähemmän kritisoivat ja tuomitsevat.

Se että sisäinen lannistajasi pelkää tai uskoo, että et ole riittävän hyvä sellaisena kuin olet, ei tarkoita, että tämä olisi totta. Se on vain uskomus, jonka olet saattanut sisäistää niin hyvin, että sisäisen lannistajan sanat tuntuvat sinusta tosilta. Toisin sanoen saatat uskoa olevasi riittämätön, vaikka et olekaan.

Ensimmäinen askel sisäisestä lannistajasta vapautumiseksi on tiedostaa, että sisäinen lannistaja on syntynyt uskomusten pohjalta. Uskomukset eivät ole totuus. Ne voivat tuntua tosilta, mutta ne eivät ole totuus. Sisäiseltä lannistajaltasi jää kokonaan huomaamatta kaikki se hyvä, mikä sinussa on.

Kun siis haluat vapautua sisäisen lannistajasi vallasta, tiedosta, että asiat joita sisäinen lannistajasi sanoo sinulle, ovat uskomuksia. Sinä voit itse valita, elätkö niiden uskomusten mukaan vai luotko tilalle toisenlaisia uskomuksia.

Kun olet päättänyt, että sinun ei tarvitse uskoa sisäistä lannistajaasi, voit kyseenalaistaa oman riittämättömyytesi ja alkaa etsiä todisteita siitä, että sinä olet riittävän hyvä sellaisena kuin olet.

Pystyäksesi näkemään omat hyvät puolesi ja vahvuutesi ja luottamaan itseesi sinun on opetettava aivosi siirtymään itsesi kritisoimisesta ja tuomitsemisesta näkemään itsessäsi oleva hyvä.

Yksi tieteellisesti toimivaksi todettu tapa vapautua itsekritiikistä/sisäisestä lannistajasta on itsemyötätunto.

Itsemyötätunto auttaa sinua siirtymään itsesi kritisoimisesta ja tuomitsemisesta itsesi tukemiseen. Tämä on valtavan iso muutos, joka saa sinut kokemaan itsesi ja koko elämän aivan uudella tavalla.

Osaatko edes kuvitella, miten elämäsi muuttuu, kun siirryt itsesi tuomitsemisesta ja kritisoimisesta suhtautumaan myötätunnolla omiin virheisiisi, puutteisiisi ja epäonnistumisiisi?

Osaatko kuvitella, millaista elämäsi on, kun tuet ja kannattelet itseäsi?

Huomaatko miten paljon energiaasi vapautuu paljon tärkeämpiin ja ihanampiin asioihin, kun vapaudut itsekritiikistä ja alat sen sijaan kokea syvällä sisälläsi, että olet riittävä sellaisena kuin olet?

Kehittämäni Itsensä rakastamisen taika -menetelmä auttaa sinua siirtymään itsesi kritisoimisesta ja lannistamisesta itsemyötätuntoon.

Lukuisten tutkimusten mukaan itsemyötätunto lisää sinnikkyyttä ja lannistumattomuutta, joten kuvittele miten elämäsi muuttuu, kun vapaudut sisäisen lannistajasi ylivallasta ja sinusta tulee lannistumaton?

Aloita Itsensä rakastamisen taika -matkasi tilaamalla ilmainen Itsemyötätuntoharjoitus!

Lisää aiheesta:

5 syytä miksi itsensä rakastaminen parantaa elämänlaatua enemmän kuin mikään muu

Sisäisen kasvun tieni varrella olen ehtinyt kokeilla yhden jos toisenkinlaista sisäistä työskentelyä.

Olen pyrkinyt kohti valaistumista (siitä on kauan aikaa).

Olen pyrkinyt pääsemään eroon kaikista huonoista puolistani.

Olen pyrkinyt pääsemään eroon ikävistä tunteista, erityisesti pelosta.

Olen pyrkinyt tekemään itsestäni henkisempää.

Ehkä kaiken sen pyrkimisen taustalla kuitenkin totuus on tämä: ponnistelin muokatakseni itsestäni täydellisen, koska luulin, että en ole riittävän hyvä sellaisena kuin olen.

Nykyään lähes kaikki sisäinen työskentely jota teen, liittyy jollain tavalla itseni rakastamiseen ja arvostamiseen, ja tässä ovat syyt:

Jatka lukemista 5 syytä miksi itsensä rakastaminen parantaa elämänlaatua enemmän kuin mikään muu

12 itsensä rakastamisen osa-aluetta

Vaikka ymmärtäisit itsensä rakastamisen ja arvostamisen tärkeyden, et silti välttämättä tiedä, miten voit syventää rakkautta ja arvostusta itseäsi kohtaan. Kerron tässä postauksessa itsensä rakastamisen mallin, joka on auttanut minua vapautumaan syvästä alemmuuden- ja viallisuudentunteesta ja saanut minut kokemaan itseni riittävänä, ihanana ja arvokkaana, sellaisena kuin olen.

Käsittelen postauksessa myös sitä, onko luvallista rakastaa itseään, ja onko itsensä rakastaminen itsekästä. Jatka lukemista 12 itsensä rakastamisen osa-aluetta

Itsemyötätunto on kannatteleva voima, joka auttaa kulkemaan haasteiden läpi

Itsemyötätunto on yksi helpoimmista tavoista syventää rakkautta ja arvostusta itseään kohtaan. Myötätunto on tunteena helppo, koska tunnet sitä usein kaikkia muita kohtaan. Halutessasi oppia itsemyötätuntoa sinun tarvitsee ainoastaan opetella suuntaamaan sama myötätunto itseesi. Jatka lukemista Itsemyötätunto on kannatteleva voima, joka auttaa kulkemaan haasteiden läpi

Itsemyötätunto voi muuttaa elämäsi täysin

Mitä teet silloin, kun huomaat jääneesi kiinni negatiivisiin ajatuksiin ja tunteisiin? Moititko itseäsi? Ajatteletko, että sinun pitäisi pystyä ajattelemaan positiivisemmin? Entä miten reagoit, kun elämä tuntuu todella haastavalta? Ajatteletko, että sinun pitäisi vain jaksaa ja pystyä? Tai lamaannutko, tai syytätkö toisia?

Kaikki nämä ovat reaktioita, jotka tekevät elämän vaikeammaksi SINULLE.

Onneksi on olemassa helpompi tapa kohdata kaiken, mikä tuntuu jollain tavalla ikävältä.

Et pysty luomaan unelmiesi elämää, jos et rakasta ja arvosta itseäsi

⭐️ Tämä postaus on sinulle, joka olet jollain tavalla jumissa elämäsi ja unelmiesi kanssa.

⭐️ Tämä on sinulle, joka haaveilet ja olet ehkä haaveillut jo pitkään paremmasta elämästä, mutta et pysty muodostamaan kuvaa siitä, mitä parempi elämä pitää sisällään.

⭐️ Tämä on myös sinulle, joka tiedät hyvinkin tarkkaan millaisia asioita haluat elämääsi, mutta sinusta tuntuu mahdottomalta saada ne.

⭐️ Lisäksi tämä on sinulle, joka käytät paljon aikaa unelmointiin, mutta et tee mitään käytännön tasolla toteuttaaksesi unelmiasi (syitä tähän voi olla monia, niistä lisää myöhemmin).

Tämän postauksen tavoite on auttaa sinua luomaan unelmiesi elämä, ja kerron tässä postauksessa, miksi se on mahdotonta, jos et rakasta ja arvosta itseäsi. Kerron myös, miten pääset hyvään alkuun itsesi rakastamisessa ja arvostamisessa!

Jatka lukemista Et pysty luomaan unelmiesi elämää, jos et rakasta ja arvosta itseäsi

Mistä krooninen riittämättömyyden tunne johtuu

Viime viikolla aloimme puhua riittämättömyyden tunteesta, jonka kanssa lukemattomat ihmiset kamppailevat salaa joka päivä.

Jokainen ihminen kokee riittämättömyyttä jossain vaiheessa elämänsä aikana, mutta huolestuttavaa riiittämättömyyden tunne on silloin, kun siitä tulee kroonista.

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että pahimmillaan riittämättömyyden tunne heikentää elämänlaatua kaikilla elämänalueilla.

Mistä tuo kavala ja kalvava riittämättömyyden tunne sitten oikein tulee? Jatka lukemista Mistä krooninen riittämättömyyden tunne johtuu

Mikä laukaisee sinun riittämättömyyden tunteesi?

Luitko muutama viikko sitten elämänmuutosvalmentaja Tomi Kokon koskettavan ja rehellisen kirjoituksen hänen yllättävästä uupumuksestaan?

En ole juurikaan seurannut Tomi Kokkoa, mutta muutamien viime vuonna lukemieni uutiskirjeiden perusteella sain hänestä todella itsevarman ja ehkä jopa ärsyttävän positiivisen ja tsemppaavan kuvan.

Postauksessaan Tomi Kokko kertoo luottaneensa aina ennen siihen, että hän selviää tilanteesta kuin tilanteesta.

Kuitenkin kiertäessään viime vuonna puhumassa Suomen jokaisessa kaupungissa hän uupui.

Kun hän lopulta tajusi pysähtyä, hän alkoi tutkia itseään syvällisesti ja kohdata pelkojaan.

Yksi hänen syvimmistä peloistaan oli, että hän ei ole riittävän hyvä sellaisena kuin on.

Jatka lukemista Mikä laukaisee sinun riittämättömyyden tunteesi?

Hyviin kokemuksiin uppoutuminen tekee aivoistasi positiivisemmat

Olen puhunut viime aikoina aivoissasi vallitsevasta kielteisestä vinoumasta, joka estää sinua monella tavalla olemasta onnellinen ja siitä, miten voit kumota kielteisen vinouman yksinkertaisen hyvän vastaanottamisen tekniikan avulla.

Hyvän vastaanottaminen ei ole mikä tahansa tekniikka, vaan se perustuu uusimman aivotutkimuksen saamaan tietoon siitä, mikä saa aivot huomaamaan ja tallentamaan alitajuntaan myös positiiviset kokemukset. Jatka lukemista Hyviin kokemuksiin uppoutuminen tekee aivoistasi positiivisemmat

8 tapaa joilla aivoissasi vallitseva kielteinen vinouma estää sinua olemasta onnellinen

Oletko koskaan turhautunut siitä, että positiivinen ajattelu on niin vaikeaa?

Oletko tuntenut huonommuutta siitä, että et pysty ajattelemaan positiivisesti 24/7?

Positiivinen ajattelu on loistava asia ja siitä on paljon hyötyä. Jatkuva positiivisen ajattelun vaatimus ei kuitenkaan ole realistinen, ja tässä postauksessa kerron miksi.

Tavoitteeni on auttaa sinua tuntemaan helpotusta ja ymmärtämään, että sinussa ei ole mitään vikaa, vaikka mielessäsi pyörii jatkuvasti negatiivisia ajatuksia ja koet paljon negatiivisia tunteita. Jatka lukemista 8 tapaa joilla aivoissasi vallitseva kielteinen vinouma estää sinua olemasta onnellinen

Syvemmälle onnellisuuteen osa 1: Mielihyvä onnellisuuden osatekijänä

Syvään ja kestävään onnellisuuteen ei ole yhtä ainoaa oikeaa tietä, mutta käsittelen tässä postauksessa onnellisuuden mallia, jonka olen todennut omassa elämässäni toimivaksi.

Toteutin kyseistä onnellisuuden mallia omassa elämässäni, ja vasta jälkeenpäin, Harvardin psykologi Tal Ben-Shaharin kirjaa Onnellisemmaksi lukiessani tiedostin yksinkertaisen kaavan, joka oli tehnyt minut onnelliseksi.

Ben-Shaharin mukaan kestävä onnellisuus syntyy kahden osatekijän tasapainosta: merkityksen ja mielihyvän.

Käsittelen tässä postauksessa mielihyvää. Merkitystä käsittelen myöhemmin julkaistavassa postauksessa Syvemmälle onnellisuuteen osa 2.

Tätä postausta lukiessa on hyvä muistaa, että syvä ja kestävä onnellisuus vaatii myös sitä, että elämässä on merkityksellisyyttä.

Pelkkä mielihyvä ei syvää onnellisuutta ja täyttymystä tuo.

Toisaalta elämä, josta mielihyvä puuttuu tai jossa on vain vähän mielihyvää, ei myöskään voi olla syvästi ja pysyvästi onnellinen.

Tämän postauksen tarkoituksia varten haluan myös määritellä, mitä tarkoitan onnellisuudella.

Onnellisuuden määritelmäni psykologi David Myersia mukaillen on

”Onnellisuus on läpitunkeva kokemus siitä, että elämä on hyvää.”

Jatka lukemista Syvemmälle onnellisuuteen osa 1: Mielihyvä onnellisuuden osatekijänä

3 tapaa tehdä mahdottomasta mahdollista

Yksi asia, joka estää sinua todella tehokkaasti toteuttamasta unelmaasi on tunne siitä, että unelmasi on mahdoton tulla todeksi.

Kun unelma tuntuu mahdottomalta, hylkäät sen kokonaan tai kutistat sen sellaiseen muotoon, joka tuntuu sinusta mahdolliselta.

Tämä on suuri sääli, koska unelmasi kertoo, kuka olet.

Jos hylkäät unelmasi, hylkäät itsesi.

Jos kutistat unelmaasi, saat kokea pienen osan itseäsi, mutta sinulta jää kokematta suuri osa siitä kuka voisit olla, jos kulkisit koko matka unelman täydelliseen toteutumiseen.

On upeaa kasvaa niihin mittoihin, joihin unelma kutsuu sinua kasvamaan.

Jos unelmasi kuitenkin tuntuu täysin mahdottomalta, mitä voit tehdä?
Jatka lukemista 3 tapaa tehdä mahdottomasta mahdollista

Syvä ja kestävä onnellisuus syntyy näiden kahden asian tasapainosta

Kaipaatko sinä syvää, aitoa ja kestävää onnellisuutta ja haluatko tietää, miten voit luoda sitä omaan elämääsi?

Haluatko tietää, kuinka paljon onnellisuudestasi on omissa käsissäsi, ja mitkä ovat tehokkaimmat tavat syventää onnellisuuttasi päivä päivältä ja vuosi vuodelta?

Onnellisuutta on tutkittu paljon, ja vaikka olen alkanut perehtyä onnellisuustutkimukseen, kerron tässä artikkelissa enimmäkseen asioista, jotka auttoivat minua tulemaan syvästi onnelliseksi vaikean masennuksen ja pitkään jatkuneen uupumuksen jälkeen. Jatka lukemista Syvä ja kestävä onnellisuus syntyy näiden kahden asian tasapainosta

Kohtaaminen pelon kanssa

Puhun usein siitä, miten pelko on osa unemien toteuttamista.

Pelkoa pidetään huonona ja negatiivisena asiana, mutta ei se välttämättä ole.

Kaikki riippuuu siitä, miten suhtautuu omaan pelkoonsa.

Jos suhtaudut pelkoon esteenä, negatiivisena ja ikävänä asiana, silloin se on sellainen.

Jos ajattelet, että sinun ei pitäisi tuntea pelkoa, silloin kärsit pelon takia.

Jatka lukemista Kohtaaminen pelon kanssa