Aloita muutos oikeasta päästä

Kerroin edellisessä uutiskirjeessäni oivalluksestani, että olin huomaamattani luopunut suunnitelmastani siirtyä tämän vuoden puolella yrittäjämäisestä toiminnasta varsinaiseksi yrittäjäksi.

Sen sijaan, että olisin kulkenut yrittäjyyttä kohti, olin siirtänyt toiminimen perustamisen epämääräiseen ajankohtaan tulevaisuudessa.

Huomattuani miten alitajuntani oli ohjannut minua toimimaan väärään suuntaan oli tietenkin aika tehdä korjausliike ja ottaa yrityksen perustaminen takaisin suunnitelmaan.

Tässä kohtaa olisi ollut helppo tehdä yleinen muutokseen liittyvä virhe, josta mentaalivalmentaja Jaana Mikkonen varoittaa.

Lähdemme usein tekemään muutosta väärästä päästä. Hyppäämme suoraan toimintaan sen sijaan, että pysähtyisimme miettimään, miksi olemme toimineet tavalla, joka pitää meidät kaukana unelmastamme.

Muutoksen äärelle pysähtyminen ennen toimintaa on tärkeä askel.

Jos et tiedä, mistä toimintasi kumpuaa, sinun on vaikea muuttaa sitä pitkällä tähtäimellä. Jokainen, joka on turhaan yrittänyt laihduttaa tai saada itsensä kuntosalille, tietää tämän. Vaikka saisitkin itsesi liikkelle oikeaan suuntaan, palaat pian takaisin vanhoihin tapoihisi, jotka pitävät sinut kaukana unelmastasi.

Niinpä pysähdyin kysymään itseltäni, mikä oli saanut minut huomaamattani siirtämään yrityksen perustamisen ajatuksissani pois tältä vuodelta epämääräiseen ajankohtaan tulevaisuudessa.

Toisinaan minun on helppo saada kiinni siitä, mikä minua estää etenemästä unelmaani kohti. Viime aikoina on kuitenkin alkanut tuntua siltä, että törmään niin syvällä alitajunnassa oleviin esteisiin, että minun on vaikea nähdä mitä ne ovat.

Siispä pyysin apua ystävältäni kinesiologi Suvi Lähteenkorvalta, ja kaiveltuani sisintäni hänen avullaan ymmärsin, että alitajuinen ohjelmointini esti minua kukoistamasta.

Tavoitteeni on perustaa kukoistava yritys, joten ei ihme, että minun oli vaikea kulkea sitä kohti! Eihän minulla voinut olla kukoistavaa yritystä, kun kerran alitajuntani sanoi, että en saa kukoistaa!

Jos en olisi pysähtynyt todella ottamaan selvää, mikä oli syynä siihen, että olin luopunut tavoitteestani perustaa yritys tänä vuonna, ja olisin yrittänyt sen sijaan ryhtyä suoraan toimintaan, eteneminen olisi edelleen ollut raskasta ja vaikeaa.

Olisin sabotoinut itseäni tietämättä miksi. Olisin viivytellyt, siirtänyt tärkeiden asioiden tekemistä ja käyttänyt paljon aikaa ja energiaa sijaistoimintoihin. Olisin ollut haluton, ärtynyt, stressaantunut – ja ehkä huomaamattani luovuttanut uudestaan.

Mutta kun ymmärsin, mikä on estänyt minua kulkemasta kohti tavoitettani, pystyin muuttamaan sitä jo aika paljon, ja etenemiseen tuli keveyttä ja iloa. Minulla on ollut enemmän energiaa ja halua tehdä asioita jotka on tehtävä eteenpäin pääsemiseksi. Olen nauttinut enemmän työstäni.

Muutoksen ääreen pysähtyminen on tärkeä osa elämänmuutosta ja unelman toteuttamista.

Tule hakemaan lisää työkaluja ja innostusta Lähtölaukaus onnistumiseen -webinaarista, jonka pidän mentaalivalmentaja Jaana Mikkosen kanssa!

Ilmainen webinaari pidetään 15.5 klo 18-19. Webinaarista tulee tallenne.

Kun katsot webinaarin tai tallenteen saat bonukseksi Askel onnistumiseen -harjoituksen.

Mikä on sinun sokea pisteesi?

Niin kuin varmaan tiedät, manifestoinnin perusidea on, että luot elämääsi sitä, mihin keskityt, joko tietoisesti tai tiedostamattasi.

Ennen kuin kiinnostuit manifestoinnista, loit elämääsi luultavasti enemmän tiedostamattasi kuin tietoisesti. Tällöin keskityit huomaamattasi siihen, mitä alitajunnassasi ympäristön ohjelmoinnin ja omien aikaisempien kokemustesi pohjalta sattui olemaan, ja sen pohjalta elämästäsi muodostui enemmän tai vähemmän rajoittunutta. Yleensä tiedostamattoman manifestoinnin tulos on jotain ihan muuta kuin unelmien elämä.

Kiinnostuttuasi manifestoinnista olet alkanut luoda elämääsi enenevässä määrin tietoisesti, ja olet ehkä jo onnistunutkin toteuttamaan joitain toiveita tai unelmia.

Manifestointi vaatii, että tiedostat, millaisia ajatuksia mielessäsi pyörii, ja millaisia rajoittavia uskomuksia ajatustesi taustalla on.

Omien ajatusten ja uskomusten tiedostaminen on pitkä tie. Se ei tapahdu hetkessä, vaan ajatuksesi ja rajoittavat uskomuksesi paljastuvat sinulle kerros kerrokselta sitä mukaa, kun etenet unelmaasi kohti. Tämä on ihan hyvä näin, koska monelle olisi aivan liian lannistavaa tulla tietoiseksi kaikista rajoittavista uskomuksistaan ja ajatuksistaan kerralla.

Olen toteuttanut kahdeksan viime vuoden aikana monta suurta muutosta ja unelmaa.

Olen toipunut 10 vuotta kestäneestä uupumuksesta ja päässyt kiinni työelämään ensimmäistä kertaa elämässäni, yli 30 -vuotiaana.

Olen luonut itselleni ihanan työn täysin tyhjästä, ilman koulutusta, työkokemusta, verkostoja, ennen kuin osasin kaiken mitä työni vaatii tai edes tiesin täysin, mitä haluan ja millaista työni tulee olemaan.

Olen luonut itselleni toimeentulon vuosien etuuksilla elämisen jälkeen.

Olen luonut syvän, kokonaisvaltaisen ja kestävän onnellisuuden.

Olen luonut upean, rakastavan ja onnellisen parisuhteen, joka on täynnä läheisyyttä ja iloa.

Olen luonut itseni uudelleen masentuneesta ja epävarmasta nuoresta naisesta ihmiseksi, joka haaveilemisen sijaan toteuttaa unelmiaan ja on mukana luomassa sellaista maailmaa, jossa haluaa elää.

Siitäkin huolimatta mieleni toimii usein niin kuin mielellä on tapana toimia – se jää pyörimään kehää ongelman ympärillä pääsemättä eteenpäin ratkaisuun (vaikka ratkaisun keksiminen olisi helppoa).

Olen kulkenut pitkän matkan uupuneesta, yksinäisestä työttömästä nuoresta aikuisesta pisteeseen, jossa olen onnellinen ja tasapainoinen, elätän itseni ihanalla työllä ja elän onnellisessa parisuhteessa rakastamani miehen kanssa. Siitä huolimatta on asioita, joissa minun on edelleen vaikea päästä eteenpäin.

Yksi näistä asioista on yrittäjyyteen astuminen. Olen toiminut monta vuotta yrittäjämäisesti, mutta jokin sisälläni ei vain ole suostunut uskomaan onnistumiseeni “oikeana” yrittäjänä.

Olen työstänyt asiaa nyt vuoden, ja moni lukko on auennut. Olen päässyt eteenpäin sisäisesti, ja tuloni ovat kasvaneet viime kuukausina huimaa vauhtia. Siitä huolimatta jokin tökkii, kun ajattelen yrityksen perustamista.

Juttelin hiljaittain mentaalivalmentaja Jaana Mikkosen kanssa. Jaana on ystäväni, ja hän on valmentanut minua vuosien varrella näkemään monta sokeaa pistettä.

Tällä kertaa oivallus tuli keskustelumme jälkeen.

Moni ei tätä tiedä, mutta nykyään saa harjoittaa liiketoimintaa ilman, että perustaa yrityksen. Ei ole edes mitään tiettyä lain määräämää tarkkaa tulorajaa, jolloin yritys on perustettava. Monet luulevat, että se on €10 000, mutta tämä on raja, jolloin yrittäjästä tulee arvonlisäverovelvollinen. Jos et ole yrittäjä, sinun ei tarvitse maksaa alv:a, vaikka tienaisit paljon enemmän kuin €10 000 vuodessa.

Verottaja on sanonut, että yritys on perustettava siinä vaiheessa, kun myyntiä alkaa olla kymmeniä tuhansia euroja vuodessa.

No, en aio vaihtaa työtä kun tuo raja lähenee, enkä aio olla kasvattamatta tuloja entisestään, joten jossain vaiheessa tuo kymmenien tuhansien eurojen raja tulee vastaan, ja pyrkimykseni on, että jo tänä vuonna. Lisäksi y-tunnuksen puuttuminen tuo mukanaan rajoituksia, joista olen valmis luopumaan.

Seuraava suuri työhöni ja toimeentulooni liittyvä välietappini on siis perustaa yritys, eikä mikä tahansa yritys, vaan kukoistava sellainen. Se tarkoittaa, että en halua tulojeni laskevan, kun perustan yrityksen.

Perustaessani yrityksen alan maksaa 24% alv:a ja useita satoja euroja kuussa YEL:iä (Yrittäjän eläkevakuutus), ja muitakin lisäkuluja yrityksen perustamisen jälkeen tulee, joten säilyttääkseni nykyisen tulotasoni minun on nostettava tulojani yli €1000 kuussa.

Olen työstänyt tuloihin liittyviä rajoittavia uskomuksiani paljon, joten se ei itsessään ole ongelma. Itse asiassa aion nostaa kuukausitulojani paljon enemmän kuin tuhat euroa.

Keskusteltuani Jaanan kanssa ymmärsin, että ongelma on siinä, että en näe itseäni yrittäjänä.

Luot elämääsi sitä, mihin keskityt ajatuksissasi, mielikuvissasi, sanoissasi, tunteissasi ja teoissasi.

Olin ottanut tavoitteekseni perustaa yrityksen tänä vuonna. Itse asiassa toukokuussa. Jossain vaiheessa siirsin yrityksen perustamisen huomaamattani syksyyn. Sitten aloin ajatella, että katsotaan kannattaako sitä perustaa vielä tänä vuonna.

Samaan aikaan olin alkanut miettiä, mitä teen tuloilla, jotka oli tarkoitettu kukoistavan yrityksen perustamiseen.

Huomaamattani ajatukseni olivat jääneet pyörimään rataa, jossa en perusta yritystä.

Kukoistavan yrityksen perustaminen on suurin konkreettinen tavoitteeni tällä hetkellä, joten jonkinlainen ristiriita nousee esiin tietoisen ja tiedostamattoman tavoitteeni välillä.

Nyt kun tiedostan tämän, minulla on kaikki tarvitsemani välineet tavoitteeni toteuttamiseen.

Jos kuitenkaan en olisi tiedostanut, että alitajuisesti en näe itseäni yrittäjänä, olisin jatkuvasti sabotoinut tietäni yrittäjyyteen.

Nyt kun tiedostan, mikä on estänyt minua, minun on helpompi asettaa konkreettisia tavoitteita tavoitteeni toteuttamiseksi.

Ensimmäinen niistä on alkaa visualisoida itseni yrittäjänä. Nähdä ja tuntea mielessäni ja kehossani, että olen jo yrittäjä, ja että nautin siitä. Tuntea miten ihanalta tuntuu kun tietää seisovansa täysin omilla jaloillaan, miten ihanalta tuntuu onnistua myös tässä.

Loppu onkin sitten vain konkreettisten tavoitteiden toteuttamista, mikä ei ole edes kovin vaikeaa.

Entä sinä ja sinun unelmasi?

Missä on sinun sokea pisteesi?

Millaista kehää sinun ajatuksesi huomaamatta kiertävät unelmasi suhteen?

Mitä rajoitusta pidät niin itsestään selvänä, että et osaa edes ajatella, että sen voisi kiertää jollain tavalla? Sanotko itsellesi, että sinulla ei ole aikaa tai energiaa? Tai että et osaa tarpeeksi, tai että sitten joskus myöhemmin, kun olet valmis?

Lisää muutoksen luomisesta ilmaisessa Lähtölaukaus onnistumiseen -webinaarista, jonka pidän mentaalivalmentaja Jaana Mikkosen kanssa ti 15.5 klo 18-19. (Webinaarista tulee tallenne).

Webinaarissa puhumme mm. siitä
Miksi muutos on välillä niin vaikeaa
Miten tapasi voivat estää sinua toteuttamasta unelmaasi
Onko sinulla riittävästi voimavaroja unelmasi toteuttamiseen
Onko sinulla riittävästi motivaatiota unelman toteuttamiseksi
Katsottuasi webinaarin tai sen tallenteen saat bonukseksi Askel onnistumiseen -harjoituksen.

Ilmoittaudu ilmaiseen webinaariin!

Mitä kukoistava henkilökohtainen talous tarkoittaa

Ollessasi luomassa unelmiesi elämää sinun on otettava huomioon eräs tärkeä asia, joka on tavalla tai toisella yhteydessä lähes jokaiseen unelmaasi, ja joka vaikuttaa omalta osaltaan merkittävästi siihen, pystytkö luomaan unelmiesi elämän.

Tämä tärkeä asia on raha.

Raha ei itsessään ratkaise sitä, toteutuvatko unelmasi vai eivät, mutta rahalla on valtavasti merkitystä. Jos taloudellinen tilanteesi on hyvä, unelmien elämän luominen on huomattavasti helpompaa kuin jos henkilökohtainen taloutesi on epätasapainoinen, tai jos rahaa yksinkertaisesti on liian vähän.

Siksi tärkeä osa unelmien elämän luomista on laittaa raha-asiat kuntoon. Minä kutsun raha-asioiden kuntoon laittamista kukoistavan henkilökohtaisen talouden luomiseksi.

Mitä kukoistava henkilökohtainen talous tarkoittaa

Kukoistava henkilökohtainen talous tarkoittaa eri ihmisille eri asioita, mutta minun määritelmäni mukaan kukoistavaan henkilökohtaiseen talouteen sisältyy seuraavat asiat:

1) Raha ei aiheuta haitallista stressiä
2) Suunta on kohti parempaa
3) Pystyt toteuttamaan unelmiasi
4) Tunnet eläväsi runsaudessa

Tarkastellaan näitä kohta tarkemmin, mutta mietitään vielä ensin, miksi sinun pitäisi pyrkiä luomaan kukoistava eikä esimerkiksi hyvä talous.

Ensinnäkään sinun ei tarvitse luoda yhtään mitään, mikä ei tunnu sinusta aidosti hyvältä. Jos kukoistava tuntuu sinusta liian vaikeasti tavoitettavalta tai muuten vain epämukavalta, valitse tilalle ilmaisu, joka tuntuu hyvältä sinusta itsestäsi.

Saatat päättää, että olet luomassa taloudellista turvaa tai tasapainoa, taloudellista runsautta, tai että olet toteuttamassa taloudellista unelmaasi, tai mitä tahansa, mikä tuntuu sinusta innostavalta ja inspiroivalta juuri nyt.

Varmista kuitenkin, että muotoilet taloudellisen tavoitteesi positiivisesti. Älä ota tavoitteeksi esimerkiksi pelkästään rahaan liittyvän stressin tai riitojen vähentämistä, vaan mieti, mitä todella haluat stressin tai riitojen tilalle.

Nyt kun sinulla on taloudellinen tavoitteesi (jolla on lupa vielä muotoutua ja muuttua), voit ajatella sitä aina kun puhun kukoistavan henkilökohtaisen talouden luomisesta.

Käydään vähän tarkemmin läpi kukoistavaan henkilökohtaiseen talouteen liittyvät neljä asiaa, ja lukiessasi voit peilata niitä omaan taloudelliseen tavoitteeseesi.

 

Kukoistava henkilökohtainen talous

 

1) Raha ei aiheuta haitallista stressiä

Taloudellisen tilanteen ollessa huono rahasta tulee helposti yksi suurimmista, jopa kaikkein suurin stressin aiheuttaja. Huono taloudellinen tilanne laukaisee hengissä säilymiseen liittyvän pelon, joka synnyttää stressireaktion.

Pelon synnyttämä stressireaktio toimi aikoinaan ihmisen eläessä luonnon ja petojen armoilla. Uhkaavan tilanteen synnyttämä stressi sai ihmisen toimimaan silmänräpäyksessä ja pelastamaan henkensä taistelemalla, pakenemalla tai jähmettymällä liikkumattomaksi paikoilleen.

Nykyelämässä vastaavanlainen stressireaktio ja sen synnyttämä toiminta ei auta vapautumaan uhkaavasta tilanteesta. Et voi heittäytyä rahavaikeuksiesi kimppuun nyrkit ojossa, eikä pakoon juoksemisesta tai paikoilleen jähmettymisestä ole apua laskujen maksamisessa.

Kun huono taloudellinen tilanne jatkuu pitkään, käykin usein niin, että myös stressistä tulee jatkuvaa. Jatkuva stressi syö fyysisiä ja psyykkisiä voimavaroja ja estää olemasta täysin onnellinen ja hyvinvoiva.

Siksi kukoistavan henkilökohtaisen talouden luomisessa on ensiarvoisen tärkeää, että oppii purkamaan rahaan liittyvän stressin sellaiselle tasolle, jolla siitä ei ole haittaa.

Parhaimmillaan stressi on positiivinen voimavara, joka auttaa sinua ratkaisemaan taloudelliset ongelmasi ihanteellisella tavalla. Positiivinen stressi ei ole jatkuvaa, eikä se lamaannuta sinua tai saa sinua työskentelemään liikaa.

Kukoistavan henkilökohtaisen talouden tavoitteena on auttaa sinua kukoistamaan ihmisenä. Kun rahaan liittyvä stressi on terveellä pohjalla, se tukee sinua taloudellisen tavoitteesi toteuttamisessa ja auttaa sinua kasvamaan täyteen kukoistukseesi.

 

2) Suunta on kohti parempaa

Määritelmäni mukaan sinun ei tarvitse olla miljonääri tai edes suurituloinen pystyäksesi luomaan kukoistavan henkilökohtaisen talouden. Riittää, että pystyt hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla sen rahan, joka sinulla on.

Se, että taloutesi kulkee kohti parempaa, vaatii yksinkertaisesti sitä, että et käytä enempää rahaa kuin sinulla on. Jos käytät, taloutesi kulkee koko ajan huonompaan suuntaan.

Jos tulosi ovat riittävän suuret, voit ehkä ajatella käyttäväsi juuri sen verran kuin sinulla on, mutta pitkällä tähtäimellä se ei ole hyvä idea, koska viimeistään eläkkeellä tulosi laskevat, ja sinun täytyy joko saada jostain lisää tuloja tai karsia menojasi oleellisesti.

On hyvin yksinkertainen asia olla käyttämättä enemmän rahaa kuin mitä saa, mutta se ei kuitenkaan ole nykypäivänä itsestään selvää tai helppoa.

Media syöttää meille kuvaa elämästä, jossa kaikki on hohtavan uutta ja kimaltavaa. Median syöttämä kuva vaikuttaa meihin pakostakin jollain tasolla ja luo meille mielikuvia asioista  ja esineistä, joita haluamme elämäämme.

Toisille (kuten minulle), säästäväisyys on helpompaa, ja he voivat ylpeillä sillä, että he eivät velkaannu.

Tämän tyyppisten ihmisten on kuitenkin vaikea nauttia rahasta ja sallia itselleen asioita, joita he todella tarvitsevat ja syvästi ja aidosti haluavat, ja jotka tekisivät heidät onnellisiksi.

Pystyäkseen kulkemaan taloudellisesti kohti parempaa ja aidosti runsasta ja rikasta elämää ja pystyäkseen nauttimaan täydesti kaikesta, mitä elämällä on tarjottavana, hyvin säästeliään ihmisen voi olla hyvä kulkea hallitusti jopa vastakkaiseen suuntaan, vaikka joutuisi turvautumaan luottokorttiin tai lainaan.

Hyvin säästeliäs ihminen pystyy sallimaan itselleen joskus aidosti hyvältä tuntuvaa ekstraa ilman että hänen taloutensa menee siitä pahasta epätasapainoon.

Sitten on se toinen äärilaita, ihmiset, joille on todella vaikeaa elää tulojensa raajoissa, ja jotka velkaantuvat helposti.

Heille suunta on toinen. Saadakseen taloutensa kulkemaan kohti parempaa heidän on opittava muuttamaan kulutus- ja ostotottumuksiaan ja opittava pysymään kuluttamisessa tulojensa rajoissa.

Tämä tapahtuu parhaiten tutustumalla syvällisesti itseensä ja selvittämällä, mitkä asiat tuovat aitoa onnellisuutta ja täyttymystä. Kun ne asiat löytää ja tekee niille tilaa elämässään, ei tarvitse niin paljoa kaikkea muuta, mihin nyt käyttää rahaa.

Ja muuten, vaikka olenkin pääsääntöisesti hyvin säästeliäs, minunkin sisälläni asuu pieni himoshoppaaja, joka nostaa päätään silloin, kun minulla on enemmän rahaa.

 

3) Pystyt toteuttamaan unelmiasi

Yksi tärkeimmistä kukoistavan henkilökohtaisen määritelmistä ei ole se, että sinulla on valtavasti rahaa ja tuloja, vaan se, että sinulla on varaa toteuttaa unelmiasi.

Silloin kun olet tutustunut unelmaasi syvällisesti ja ymmärrät unelmasi ytimen, et välttämättä tarvitse sen toteuttamiseen niin paljoa rahaa, kuin jos pyrit toteuttamaan unelmasi ulkoapäin tulevien mielikuvien kautta, tai vaikka rahaa menisikin enemmän, unelmasi tuo sinulle todellista onnea ja täyttymystä sen sijaan, että se olisi vain tyhjä lupaus.

Minun unelmani oli 20 vuoden ajan päästä kaukomaille. Kun unelma lopulta toteutui marraskuussa 2017, meillä oli avomieheni kanssa tarkkaan laskettu matkabudjetti. Etsimme halvimmat lennot ja edullisen majoituksen, joka kuitenkin täytti myös muut kriteerimme, kuten sen, että se oli muutaman minuutin kävelymatkan päässä merenrannasta.

Tuo kahden viikon loma oli todellinen unelmien täyttymys. Reissu oli kerta kaikkiaan upea. Jos emme kuitenkaan olisi tiedostaneet niin tarkkaan, mitkä asiat tuovat meille todellista iloa, olisimme voineet sotkea taloutemme pahanpäiväisesti yrittäessämme toteuttaa täydellistä lomaa, tai olisimme ajatelleet, että meillä ei ole varaa, ja unelma olisi jäänyt toistaiseksi toteutumatta.

Meille ei ollut tärkeää viettää öitä hienossa hotellissa, vaan päästä aurinkoon ja lämpimään keskellä syystalven harmautta, nauttia luonnosta, uusista maisemista, skootteriretkistä ja yhdessäolosta. Kaikki se toteutui, ja matkasta tuli ihanampi kuin osasin edes odottaa.

Jos sinulle on aidosti tärkeää päästä lomallasi luksushotelliin, sitten se on sinulle tärkeää, ja silloin se tuo sinulle niin paljon iloa ja täyttymystä, että tingit mielihyvin jostain muusta, jos se on tarpeellista.

Kukoistava henkilökohtainen talous ei siis välttämättä tarkoita, että saat mitä tahansa haluat juuri sillä hetkellä kuin haluat. Se tarkoittaa kuitenkin, että pystyt toteuttamaan syvimpiä ja aidoimpia unelmiasi ja kokemaan niiden tuoman syvän onnellisuuden ja täyttymyksen.

 

4) Tunnet eläväsi runsaudessa

Sinulla voi olla valtavat tulot, mutta et silti välttämättä koe eläväsi runsaudessa.

Runsaus on sisäinen kokemus, ja vaikka se varmasti on jossain määrin kytköksissä siihen, millainen taloudellinen tilanteesi oikeasti on, runsauden lähde ei ole rahassa tai tuloissasi.

Runsauden lähde on sisälläsi.

Todellinen runsauden lähde on kykysi arvostaa kaikkea mitä sinulla jo on, ja iloita siitä.

Se ei ole aina helppoa, jos rahaa on todella vähän, ja kun jokainen meistä on ainakin jossain määrin sisäistänyt median luoman kuvan siitä, että meillä pitäisi olla koko ajan ainakin vähän enemmän kuin meillä on.

Kuitenkin kykysi kokea eläväsi runsaudessa vaikuttaa valtavasti siihen, miten tyytyväinen olet taloudelliseen tilanteeseesi ja elämääsi.

Tätä kykyä voi harjoitella. Sitä kannattaa harjoitella.

Aina, joka päivä, riippumatta siitä, kuinka paljon tai vähän rahaa on.

Alussa runsauden näkeminen voi tuntua vaikealta.

Aloita katsomalla kotonasi ympärillesi ja kiinnittämällä huomiota siihen, miten paljon tavaroita ja esineitä ympärilläsi on.

Päälläsi olevat vaatteet, tietokone, jolla luet tätä tekstiä, tuoli jolla istut, jne. Kuvittele, millaista olisi, jos sinulla ei olisi kaikkia näitä asioita…

Nyt kun tiedostat, että sinulla on ne, tunnetko olosi vähän runsaammaksi kuin hetki sitten?

Lisää taloudellisen  runsauden luomisesta ilmaisessa Onnistu rahan manifestoinnissa -webinaarissa.

Taloudellinen runsaus auttaa syvimpien toiveiden mukaisen elämän luomisessa

Ystävystymiseni rahan kanssa on johtanut mm. siihen, että olen alkanut opiskella kaikkea rahaan, rahataitoihin ja vaurastumiseen liittyvää. Asioita, joille ummistin ennen silmäni, koska kuvittelin alitajuisesti, että sellainen ei kuulu minulle.

Minulla oli alitajuinen uskomus, että voin ponnistella vaikka kuinka, mutta en voisi koskaan päästä tiettyä taloudellista tasoa korkeammalle. Sanomattakin on lienee selvää, että tuo taloudellinen raja, jota korkeammalle en voisi koskaan päästä, oli aika alhaalla.

Ennen kuin tiedostin rajoittavan uskomukseni, minä tosiaan ponnistelin päästäkseni taloudellisesti eteenpäin. Se oli tuskaa, enkä ymmärtänyt, miksi en onnistunut.

Tunnistettuani rajoittavan uskomukseni käydessäni uudestaan läpi muutama vuosi sitten tekemääni 10 askelta runsauteen 1 -verkkokurssia, aloin purkaa rajoittavaa uskomustani kurssin harjoitusten avulla, ja vaikka tiedänkin sisäisen työskentelyn voiman, olin silti hiukan yllättynyt, kun tuloni oikeasti kasvoivat aivan uudelle tasolle, jollaista en ole kokenut koskaan aikaisemmin.

Rajoittavasta uskomuksestani vapautuminen ja ystävyyden syveneminen rahan kanssa avasivat eteeni aivan uuden maailman, jota nyt tutkailen ilolla ja innostuksella. Kyseessä on vaurastumisen maailma.

Olin jo manifestoinnin kautta oppinut, että ajatukseni, tunteeni, sanani ja tekoni vaikuttavat siihen, millaisessa taloudellisessa tilanteessa elän. Nyt kun olen opiskellut rahataitoja tiiviisti muutaman kuukauden ajan olen oppinut, että myös rahataitojen maailmassa omilla ajatuksilla, tunteilla ja teoilla on valtavasti merkitystä, ja rahataitojen opettajat tietävät tämän.

Yksi suurista oivalluksistani on, että rikkaiden maailma ei ole sellainen, millaiselta se pienituloisesta ja keskiluokkaisesta näyttää. Toki rikkaita on erilaisia, mutta minua kiinnostaa nyt erityisesti sellaiset rikkaat, jotka ovat itse luoneet rikkautensa.

Meillä on syvässä olevia uskomuksia, joiden mukaan rikkaat ovat ahneita ja itsekkäitä oman edun tavoittelijoita, jotka ovat kylmiä ja säälimättömiä ja ajattelevat vain rahaa. Uskoessamme rikkaista tällaista tulemme luoneeksi näkymättömän kuilun itsemme ja rikkaiden välille.

Uskoessamme rikkaiden olevan ahneita ja itsekkäitä tulemme samalla huomaamattamme julistaneiksi, että meistä itsestämme ei koskaan tule rikkaita. Emmehän toki halua kuulua ahneiden ja itsekkäiden joukkoon.

Voi tietysti kysyä, pitääkö meidän edes haaveilla tulevamme rikkaiksi.

Ehkä meidän ei pidäkään.

Oikeasti ja aidosti rikkailla on kuitenkin jotain, mistä jokainen meistä haaveilee. He ovat vapaita elämään sillä tavalla kuin oikeasti haluavat.

Tässä kohtaa monelle tulee mielikuvia työnteon lopettamisesta ja ikuisesta lomasta palmun alla drinkki kädessä. En kuitenkaan tarkoita sitä, paitsi jos se on jotain, mistä aidosti sydämessäsi haaveilet.

Tarkoitan syvimpien arvojen mukaista elämää, jonka rikkaus tai ainakin tietyn asteinen taloudellinen runsaus mahdollistaa.

Monet uusista opettajistani ovat taloudellisesti vapaita. Heidän ei tarvitse tehdä töitä elättääkseen itsensä. Silti he tekevät töitä, koska he nauttivat siitä ja haluavat auttaa toisia.

Minusta tässä on jotain, mitä me voimme oppia rikkailta.

Oppia luomaan edes murto-osan siitä vapaudesta, josta he nauttivat.

Raha ei tietenkään yksin tuo vapautta, mutta siitä on paljon apua.

Jos vielä yhtään mietit, onko sinulla lupa keskittyä luomaan taloudellista runsautta, mieti haluatko ja onko sinulla lupa kokea vapautta.

Vapautta elää sellaista elämää kuin syvällä sisälläsi haluat.

Kuka tahansa voi luoda itselleen ainakin jonkin verran vaurautta, vaikka tulot olisivatkin pienet. Kyse on rahaan liittyvistä taidoista, jotka kuka tahansa voi oppia.

Nyt kun olen itse astunut kynnyksen yli uuteen maailmaan, vaurastumiseen liittyvää opetusta tuntuu olevan maailma pullollaan. Vaurastumiseen liittyviä kirjoja, verkkosivustoja, valmennuksia ja koulutuksia on niin paljon, että olen suorastaan ihmeissäni, miten olen onnistunut tähän asti välttymään niiltä.

Kyse ei olekaan siitä, että tietoa ei olisi saatavilla vaan siitä, mitä ihminen on missäkin hetkessä valmis vastaanottamaan.

Aikaisemmin minulle ei olisi tullut mieleenkään, että minusta voi tulla asuntosijoittaja. Nyt, kun eteeni on avautunut uusi maailma, näyttää hyvin todennäköiseltä, että minusta tulee asuntosijoittaja jo tämän vuoden aikana.

Sinun tiesi taloudelliseen runsauteen voi olla aivan erilainen kuin minun. Siksi en suoraa päätä anna sinulle listaa kaikista niistä kirjoista ja sivustoista joita olen itse lukenut, vaan kehotan sinua tekemään saman minkä itse tein – ystävystymään rahan kanssa.

Kun koet rahan ystävänä, oma tiesi taloudelliseen runsauteen alkaa aueta eteesi.

Jos haluat tukea rahan kanssa ystävystymiseen, olet lämpimästi tervetullut ilmaiseen Onnistu rahan manifestoinnissa -webinaariin.

Mainitsemani 10 askelta runsauteen 1 -verkkokurssista on myös tulossa tarjous pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

Lisäksi tulossa huhtikuussa on tulossa uusi rahaan liittyvä verkkokoulutus.

Kaikkien näiden koulutusten tavoite on auttaa sinua ystävystymään rahan kanssa niin, että löydät oman tiesi taloudelliseen runsauteen ja oman taloudellisen unelmasi toteutumiseen.

Luova liittolaisesi,
Inna Thil

Manifestoi unelmiesi parisuhde

Sain hiljattain sähköpostia ihmiseltä, joka kertoi haluavansa palata manifestoinnin avulla yhteen entisen poikaystävänsä kanssa, ja pyysi minulta neuvoja.

Paras neuvo, jonka voin parisuhteen manifetointiin antaa, on se, että älä koskaan, ikinä, milloinkaan yritä manifestoida parisuhdetta kenenkään tietyn ihmisen kanssa. Aivan samoin kuin kehotan olemaan manifestoimatta juuri tiettyä työpaikkaa, asuntoa jne.

Haluat varmasti saada elämässä sitä, mikä tekee sinut kaikkein onnellisimmaksi ja tuo eniten täyttymystä. Ja hetkittäin ajattelet, että tiedät, mikä on sitä. Uskot tietäväsi, että tietty ihminen, työpaikka, asunto tms. on juuri se oikea.

Anteeksi, että sanon tämän, mutta entä jos olet väärässä?

Entä jos voisit saada jotain vieläkin parempaa, mutta kiinnittämällä itsesi tiettyyn ihmiseen, työpaikkaan, asuntoon rajaat sen vieläkin paremman ulkopuolelle?

Tämä on ensimmäinen kahdesta painavasta syystä, joiden takia en suosittele manifestoimaan parisuhdetta kenenkään tietyn ihmisen kanssa.

Sen sijaan kehotan siirtämään huomion tietyn kumppanin sijasta unelmien parisuhteen manifestointiin.

Tämä tarkoittaa sitä, että tiedostat, mitkä ovat sinulle kaikkein syvimmät parisuhteen kriteerit. Mitkä ovat ne asiat, joita ilman et voi kokea parisuhteessa kaipaamaasi täyttymystä?

Kyllä, olisi kivaa, jos kumppani olisi hyvännäköinen ja huumorintajuinen. Mutta mitä jos kaipaatkin syvää läheisyyttä, ja keskittymällä hyvännäköisen, huumorintajuisen kumppanin etsimiseen et löydä suhteesta kaipaamaasi läheisyyttä?

Etsi yksi tai muutama ydinasia, joita ilman suhde ei voi olla sinulle syvästi ja aidosti onnellinen, ja keskity manifestoimaan suhdetta, joka tuo sinulle nämä asiat.

Millaista on esimerkiksi olla parisuhteessa, jossa tunnet syvää läheisyyttä ja yhteenkuuluvuutta, jossa tiedät ytimessäsi asti, että toinen on se oikea, ja että suhde tulee kestämään loppuelämän?

Tai millaista olisi elää suhteessa, jossa tunnet olevasi täysin turvassa ja luotat sataprosenttisesti siihen, että toinen on sinun puolellasi?

Tai suhteessa, jossa on syvää ja kestävää, ajan myötä jopa syvenevää intohimoa, loputonta vetovoimaa ja fyysistä hellyyttä?

Tai suhteessa, jossa on näitä kaikkia?

Ota selvää siitä, mitä sinä todella syvällä sisimmässäsi haluat parisuhteessa kokea, ja manifestoi sitä.

Et voi koskaan pakottaa toista ihmistä manifestoinnin avulla tekemään jotain, mitä hän ei syystä tai toisesta halua. Jos toinen ei halua olla kanssasi, mahtavinkaan manifestointi ei voi pakottaa häntä siihen. Ja tuskinpa edes haluaisit manifestoida sillä tavalla. Tämä on se toinen syy, miksi en kannusta ketään manifestoimaan tällä tavalla.

Sen sijaan voit manifestoida, että suhteesi mielessäsi olevaan ihmiseen menee parhaalla mahdollisella tavalla, olipa se tapa mikä hyvänsä. Teistä saattaa tulla rakastavaisia, tai ystäviä, hyvänpäiväntuttuja, tai tienne saattavat erota kokonaan. Voit tehdä parhaasi tehdäksesi jostain tietystä suhteesta niin hyvän kuin siitä voi tulla, mutta sinulla ei ole lopullista valtaa siihen, millaiseksi joku tietty ihmissuhde muodostuu.

Manifestoinnin avulla voit kuitenkin luoda sellaisen parisuhteen, joka täyttää syvällä sisälläsi olevat ydintoiveet, esimerkiksi läheisyyden, turvan tai intohimon. Keskittymällä manifestoimaan unelmiesi parisuhdetta oikea ihminen tulee eteesi.

Tämä ei silti tarkoita sitä, että tavattuasi hänet elätte onnellisina elämänne loppuun asti. Jos esimerkiksi kaipaat läheisyyttä, mutta samaan aikaan pelkäät sitä, sinun on työstettävä itsessäsi kaikki, mikä estää sinua päästämästä toista täysin lähelle.

Työstettäväksesi tulee kaikki mikä on estänyt sinua tähän asti luomasta unelmiesi parisuhdetta. Oikea kumppani ei siis automaattisesti tuo kaipaamaasi täyttymystä, vaan onnellinen ja kestävä parisuhde jos mikä vaatii ihmistä kantamaan vastuun omasta osuudestaan.

Kun minä manifestoin parisuhdetta vuosia sitten, minulle oli tärkeintä valtavan syvä, molemminpuolinen rakkaus.

Manifestoidessani loin tietoisesti tunteen tästä syvästä rakkaudesta, ja jossain vaiheessa aloin tuntea miehen rinnallani, vaikka en ollut vielä edes tavannut häntä. Tunsin hänet hyvin elävästi, saatoin melkein koskettaa häntä.

Kun lopulta tapasin hänet, hän oli monessa suhteessa aivan erilainen  kuin olin mielessäni ajatellut, mutta tunnistin hänet syvästä, vastustamattomasta rakkaudesta, jota olin tuntenut manifestoidessani.

Olemme nyt olleet yhdessä neljä ja puoli vuotta, ja rakkaus on koko tämän ajan säilynyt ja jopa syventynyt. Koko tämän ajan olen saanut kokea rakkaudesta eri puolia ja vivahteita, ja koko ajan olen avautunut enemmän ja enemmän ymmärtämään, mitä rakkaus todella on.

Käytin parisuhteen manifestoinnissa apuna Summer McStravickin äänitteitä (englanninkielisiä). Olen itsekin tehnyt manifestoinnin avuksi Avaudu rakkaudelle – ja Oikea mies -äänitteet.

Luova liittolaisesi,
Inna Thil

Millainen manifestointirutiini sinulla on?

Millainen manifestointirutiini sinulla on? Jos sinulla ei ole manifestointirutiinia ollenkaan, katso parhaat vinkit videolta. Jos sinulla on manifestointirutiini, varmista, että se toimii!

Manifestointirutiini on jotain, mitä teet manifestointisi eteen säännöllisesti, mielellään päivittäin. Rutiini on voi vaikuttaa tylsältä, mutta manifestointirutiini voi tuoda päiviisi paljon iloa, hyvää oloa ja innostusta – sen lisäksi, että se auttaa sinua luomaan unelmiesi tulevaisuuden.

Miksi tarvitset manifestointirutiinin

Toteuttaaksesi unelmasi sinun olisi hyvä saada iskostettua alitajuntaasi ajatus ja tunne, että unelmasi voi toteutua, on toteutumassa – tai parhaassa tapauksessa – on jo toteutunut. Kun alitajuntasi uskoo unelmaasi, se lähtee unelmaasi kohti yhtä suurella hartaudella kuin se nyt vastustaa unelmaasi 🙂 Tämä tapahtuu parhaiten toiston kautta. Aivot tarvitsevat toistoa tallentaakseen unelmasi alitajuntaasi. Siksi manifestointisi on tehokkainta silloin, kun sinulla on säännöllinen manifestointirutiini.

Miksi tarvitset lämpimän suhteen rahaan

Jos olet opiskellut manifestointia jonkun aikaa, olet varmasti kuullut sanottavan jotakin sellaista kuin:

“Manifestoidaksesi rahaa (tai taloudellista runsautta) sinun pitää värähdellä samalla taajuudella rahan (tai taloudellisen runsauden) kanssa.”

“Tee itsestäsi rahamagneetti.”

“Vedät puoleesi rahaa ajattelemalla rahasta positiivisesti.”

“Sinun pitää uskoa taloudellisen unelmasi toteutumiseen, muuten se ei toteudu.”

“Sinun pitää visualisoida itsesi rikkaana/rahakasan keskellä.”

Vaikka nämä ohjeet saattavat kuulostaa sinusta ihan hyviltä, sinulla on niiden suhteen yksi pieni ongelma.

Miten tehdä se.

Miten värähdellä samalla taajuudella rahan (tai taloudellisen runsauden) kanssa?

Miten tehdä itsestään rahamagneetti?

Miten ajatella rahasta positiivisesti, kun maksamattomat laskut kasaantuvat, olet kaulaasi myöten veloissa, ja autokin hajosi (tai voi hajota) aiheuttaen valtavan lisälaskun?

Entä mitä tapahtuu, jos et pysty uskomaan taloudellisen unelmasi toteutumiseen, vaikka kuinka haluat ja yrität?

Ja miten pystyt visualisoimaan itsesi rahakasan keskellä, kun se on niin kaukana todellisuudestasi ja tuntuu täysin epäuskottavalta ja jopa hölmöltä?

Vastaus on kaksiosainen.

Ensinnäkin tarvitset oikeat välineet tehdäksesi manifestointityöskentelyä tavalla, joka toimii.

Manifestointityöskentely saattaa olla jotain yllä mainitun kaltaista, tai se saattaa näyttää suunnilleen tältä:

Näet ja tunnet mielessäsi ja kehossasi, että elät jo kaipaamasi ja tarvitsemasi taloudellisen runsauden keskellä, että se on jo tapahtunut, ja tunnet syvää helpotusta, keveyttä, onnellisuutta ja kiitollisuutta, että saat elää todeksi taloudellisen unelmasi, sen, josta syvällä sisälläsi haaveilit.

(Jälkimmäinen on minun tapani manifestoida, mutta olet vapaa käyttämään itsellesi parhaiten sopivaa tai yhdistellä eri tapoja.)

Oikeilla välineillä sinäkin pystyt tekemään sellaista manifestointityöskentelyä, joka ihan oikeasti toimii.

Sitä ennen sinun on kuitenkin ratkaistava erä asia.

Rajoittavat uskomuksesi.

Olet omaksunut kulttuurista ja omien ja ympärilläsi olevien ihmisten kokemusten kautta uskomuksia, jotka sanovat:

 • Raha on pinnallista ja ei-henkistä
 • Rikkaat ovat ahneita ja itsekkäitä, ja jos sinulla olisi paljon rahaa, sinustakin tulisi ahne ja itsekäs
 • Raha on pakollinen paha
 • Rahan ansaitseminen vaatii kovaa työtä ja ponnistelua
 • Taloudellisen tilanteen muuttaminen voi olla mahdollista joillekin, mutta ei sinulle
 • Raha ei ole tärkeää
 • Henkisestä työstä ei saa pyytää rahaa
 • Rahat ovat tiukassa, niitä ei riitä kaikille
Jos alitajuntasi – ja ehkä myös tietoinen mielesi – on täynnä tällaisia uskomuksia, niin onko ihme, jos sinun on vaikea manifestoida taloudellista runsautta?

Ratkaisu on poistaa nuo rajoittavat uskomukset ja luoda tilalle uusia, jotka tukevat taloudellisen runsauden luomista. Toisin sanoen luoda lämmin suhde rahaan.

Ajattele, miten elämäsi muuttuisi, jos alitajunnassasi olisi sellaisia uskomuksia kuin:

 • Rahan ansaitseminen on helppoa, kevyttä ja kivaa
 • Voin saada runsaat tulot ihanalla työllä
 • Raha on hyvää ja sillä voi tehdä valtavasti hyvää
 • Elän jo runsaudessa, ja koko ajan runsaus vain kasvaa
 • Luotan sataprosenttisesti taloudellisen unelmani toteutumiseen
 • Saan ja voin iloita kaikesta rahasta, jota minulla on
 • Ansaitsen elää taloudellisessa runsaudessa
 • Luotan ja tukeudun rahaan kuin ystävään ja tiedän, että raha ei jätä minua pulaan
Tällä hetkellä suhteesi rahaan vähintään torjuva. Rajoittavat uskomuksesi estävät sinua manifestoimasta kaipaamaasi taloudellista runsautta.

Käytännössä se ilmenee elämässäsi jotenkin näin:

Elämä on jatkuvaa kituuttamista. Rahat riittävät juuri ja juuri perustarpeisiin ja ehkä joskus harvoin pieneen ekstraan. Suuret haaveet kuten lomamatkat, unelmien koti tai töiden vähentäminen tuntuvat kaukaisilta, jopa mahdottomilta.

Sinulla on velkaa, ja iso osa rahoista menee joka kuukausi sen lyhentämiseen, mikä tarkoittaa, että rahaa jää vähemmän elämiseen. Sitäkin enemmän sinua kuitenkin vaivaa häpeä tai syyllisyys jonka velka sinussa synnyttää.

Rahasta stressaaminen vie voimasi ja elämänilosi. Haluaisit tilanteen muuttuvan, mutta et jaksa etkä osaa tehdä asialle mitään (kun kerran rahan manifestointikaan ei tunnu toimivan). Tilanne on jatkunut samana vuosia tai jopa vuosikymmeniä.

Olisiko nyt aika muuttaa asioita ja luoda lämmin suhden rahaan, niin että avaudut näkemään lukemattomat mahdollisuudet, joita elämässäsi jo on ja uskallat tarttua niihin? Loppujen lopuksi suuri osa manifestointia on lakata olemasta itse esteenä omalla tielläsi, ja loppu tapahtuu aika helposti.

Jos ajattelet, että sinun pitää vain alkaa istuttaa alitajuntaasi uusia, positiivisia rahaan liittyviä uskomuksia, olet oikeassa.

Positiivisten ja taloudellista unelmaasi tukevien uskomusten istuttaminen alitajuntaasi on prosessi, jonka voit aloittaa itse, koska tahansa.

Sinun on kuitenkin hyvä tietää, että kaikki uskomusten parissa tehty työskentely ei auta sinua viemään positiivisia uskomuksia alitajuntaan asti. Sinun on siis syytä tietää, mitä teet, tai muuten tuhlaat vain aikaasi saamatta aikaan toivomiasi tuloksia.

Jos esimerkiksi vain toistat positiivisia uskomuksia ajatuksen tasolla, se ei riitä viemään uskomuksia syvällä alitajuntaan.

10 askelta runsauteen 1 -verkkokurssilla opetan uusimpaan aivotutkimukseen perustuvan HELPON tavan, jolla saat istutettua rahaan liittyvät positiiviset uskomukset alitajuntaasi niin, että alat automaattisesti kulkea taloudellista unelmaasi kohti.

Tämä menetelmä ei perustu arvailuihin, vaan tutkittuun tietoon siitä, millä tavalla aivot kaikkein parhaiten rekisteröivät uudet, positiiviset uskomukset ja tallentavat ne alitajuntaan.

Mahtavaa tässä menetelmässä on myös se, että se ei vaadi paljoa aikaa eikä tietoa. Opit sen nopeasti ja voit ottaa sen käyttöösi välittömästi. Tämän menetelmän avulla voit jo muutamassa päivässä tuntea eron aikaisempaan olotilaasi nähden ja vahvistaa uusia, taloudellisen unelmasi toteutumista tukevia uskomuksia yllättävän nopeasti.

Opi tämä uusimpaan aivotutkimukseen perustuva, helppo ja tehokas menetelmä tulemalla 10 askelta runsauteen 1 -verkkokurssille.

Ego voi auttaa sinua tunnistamaan syvimmät unelmasi!

Asettaessasi tavoitteita vuodelle 2018 on tietenkin tärkeää, että tavoitteesi vievät oikeaan suuntaan, ja jos minulta kysytään, oikea suunta on kohti aina vain syvenevää onnellisuutta ja täyttymystä.

On monia asioita, jotka synnyttävät alati syvenevää onnellisuutta ja täyttymystä. Minä keskityn omassa elämässäni ja työssäni unelmien toteuttamiseen, koska olen omakohtaisesti kokenut, miten kokonaisvaltaista ja syvää onnellisuutta se tuo.

Omien unelmien, varsinkin niiden syvimpien ja aidoimpien, tunnistaminen ei ole aina kuitenkaan ihan helppoa.

Kulttuurimme ei suoranaisesti tue unelmien toteuttamista, vaan leimaa sen jopa turvattomammaksi vaihtoehdoksi kuin sen, että elää yhteiskunnan normien ja toisten ihmisten odotusten mukaista elämää, vaikka se olisikin kaikkea muuta kuin onnellista.

Muun muassa siitä syystä monet meistä hautaavat unelmansa niin syvälle sisälleen, että edes me itse emme meinaa niitä löytää, silloinkaan, kun haluaisimme.

7 askelta unelman toteutumiseen -verkkokurssilla esittelen seitsemän asiaa, jotka voivat auttaa tunnistamaan syvimmät ja aidoimmat unelmat. Tässä niistä yksi.

Miten ego voi auttaa sinua tunnistamaan syvimmät ja aidoimmat unelmasi

Henkisen tieni varrella opin ajattelemaan, että ego on huono asia, että se on paha, ja että se johtaa meidät harhaan, eikä sitä pidä missään nimessä kuunnella.

Tämä oli kuitenkin itseni ulkopuolelta omaksuttu ajattelutapa, ja jossain vaiheessa se lakkasi tuntumasta oikealta. Sen sijaan aloin ymmärtää, että ego on yksinkertaisesti osa meitä, ja se auttaaa meitä monella tavalla toimimaan tässä maailmassa.

Hyvää egossa on se, että ego pitää meidän puoliamme. Silloin kun olemme itse liian haavoittuneita, tai tunnemme itsemme riittämättömiksi tai arvottomiksi, ego pyrkii pitämään huolta meistä ja täyttämään tarpeemme ja toiveemme.

Egolla on yllättävää viisautta, vaikka ei se toisaalta ole edes yllättävää, kun muistaa, että ego on oleellinen osa kokonaisuutta, joka muodostaa olennon joka olemme. Ego ei ole irrallinen yksikkö, vaan se toimii vuorovaikutuksessa muiden puoltemme kanssa.

Tämän vuorovaikutuksen kautta ego tietää suurimman osan siitä, mitä toiset puolemme tietävät. Siksi ei ole ihme, että ego tietää myös unelmamme, jopa silloin, kun emme ole toisilla tasoilla valmis paljastamaan unelmiamme itsellemme.

Huonoa egossa on puolestaan se, että se ei osaa toimia yhteistyössä sitä ympäröivän maailman kanssa, eikä se osaa ottaa huomioon ympäröiviä olosuhteita ja toisia ihmisiä. Ego on kuin pikkulapsi, joka haluaa kaupan ikkunassa olevan vaaleanpunaisen nallen itselleen nyt heti, ja jos se ei sitä saa, tulee itkupotkuraivari.

Mutta vaikka ego pyrkii toteuttamaan unelmasi tavalla, joka johtaa yleensä epäonnistumiseen, se ei silti tarkoita, että egosi olisi väärässä unelmasi suhteen.

Tiedän, että tämä on aivan päinvastaista kuin sinulle on opetettu. Tiedän, että sinulle on sanottu, että egon toiveet ovat alempia ja huonoja, ja että egosi johtaa sinua harhaan.

Egon kanssa työskennellessä on kuitenkin hyvä ottaa huomioon jotain,  mitä sinulle ei välttämättä ole opetettu.

Olen nimittäin omassa elämässäni huomannut, että ego pyrkii antamaan minulle asioita ja kokemuksia, joita en jollain toisella taso usko voivani saada. Egoni uskoo, että voin saada mitä tahansa, ja siksi olen alkanut kuunnella sitä.

Kun ego haluaa jotain, pyrin kuuntelemaan, mitä minä tarkalleen ottaen syvällä sisälläni haluan, mitä en ole uskonut pystyväni saamaan. Jos egoni esimerkiksi haluaa mieheni tuovan kukkia juuri tiettynä päivänä ja suutun, jos hän ei niitä tuo, mietin mitä ihan oikeasti haluan, mitä kukkien saaminen symboloi minulle.

Tiedostettuani sen mitä haluan, esimerkiksi tuntea itseni rakastetuksi ja naiselliseksi, pyrin luomaan ne jollain rakentavammalla tavalla kuin itkupotkuraivarein.

(Tämä ei silti tarkoita, että itkupotkuraivareilta vältytään täysin.)

Mieti omaa elämääsi. Missä asioissa egosi on kovasti vallalla? Mitä yrität saada tapahtumaan väkisin, nyt heti, ja se synnyttää sinussa voimakkaita negatiivisia tunteita, jos asiat eivät suju suunnitelmiesi mukaan?

Voisiko noiden egon pyrkimysten taustalla olla jotain, mitä todella sydämessäsi ja sielussasi haluat, mutta minkä saaminen on – jostain syystä ja jollain tasolla – tuntunut mahdottomalta?

Mitä tapahtuisi, jos uskoisit, ytimessäsi asti, voivasi saada sen?

Entä jos et pysty tuntemaan kiitollisuutta

Kiitollisuus on ollut tällä viikolla tavallista enemmän pinnalla amerikkalaisen kiitollisuuspäivan takia.

Manifestoinnissa kiitollisuus on toki paljon pinnalla muutenkin. Monet pitävät sitä suorastaan yhtenä manifestoinnnin peruslähtökohdista.

“Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on, niin saat lisää kaikkea ihanaa”, sanotaan.

Ja, vielä pahempaa: “Jos et pysty olemaan kiitollinen siitä, mitä sinulla on, et saa sitä mistä unelmoit”.

Ihmiselle, joka tuntee luontaisesti paljon kiitollisuutta, tämä ei tuota mitään ongelmaa, mutta entä silloin, jos et vain pysty olemaan kiitollinen kaikesta mistä sinun pitäisi olla?

Ensinnäkin on hyvä miettiä, miksi kiitollisuus olisi edellytys manifestoinnin onnistumiselle. Oman kokemukseni mukaan se ei ole, mutta uskon monien pitävän kiitollisuutta tärkeänä siksi, että kiitollisuus avaa sinua vastaanottamaan unelmasi.

Toisaalta kiitollisuus ei ole ainoa tunne, joka voi avata sinut vastaanottamaan unelmasi. Minulle esimerkiksi kiitollisuus on aina ollut enemmän tai vähemmän hankala tunne, mutta olen oppinut avautumaan unelmilleni muulla tavalla.

Loppujen lopuksi kiitollisuudessa on kyse siitä, että arvostaa jotain ja iloitsee sen olemassaolosta. Itse olenkin avautunut unelmilleni usein ilon kautta. Alkamalla tuntea iloa kaikesta mitä elämässäni  jo on ja liittämällä ilon siihen, että unelmani toteutuvat, ja että elän jo niiden keskellä.

Sinullekin unelmalle avautuminen voi tapahtua ilon kautta. Tai sen kautta, että todella arvostat jotain mitä sinulla on, ja manifestoidessasi arvostat sitä, että unelmasi on jo toteutunut.

Ilo ja arvostaminen avaavat usein myös kiitollisuudelle, mutta se ei ole manifestoinnin kannalta välttämätöntä, vaikka aito kiitollisuus tuntuukin todella hyvältä.

Ilon sijasta unelmalle avautuminen voi tapahtua sinulle myös jonkun muun tunteen kautta, jota sinun on helpompi tuntea kuin kiitollisuutta.

Tunteet ovat tärkeä osa manifestointia. Tunnustele seuraavan viikon ajan erityisesti positiivisia ja ihania tunteitasi ja pyri liittämään niitä unelmasi toteutumiseen.

Kokeilemalla löydät juuri oikeat tunteet sinulle, ja keskittyessäsi enemmän itsellesi luontaisiin positiivisiin tunteisiin sinulle saattaa avautua odottamattoman ihania kokemuksia.

Kateus johti minut tähän!

Kateus on yksi tuomituimmista ja parjatuimmista tunteistamme. Usein puhutaan suomalaisesta kateudesta, aina negatiiviseen sävyyn ja niin, että kateelliset ovat aina toisia ihmisiä, ei koskaan ihminen itse.

Tällaisessa ilmapiirissä voi olla vaikeaa myöntää, edes itselleen, että on kateellinen jostain, mitä toisella on.

Kuitenkin kaikilla tunteilla on merkityksensä, jokaisella tunteella on viesti, jonka ymmärtäminen voi auttaa tekemään elämästä tasapainoisempaa ja onnellisempaa.

Oman kateutensa voi kohdata rakentavasti. Silloin se ei ole vahingoksi itselle tai toisille.

Julia Cameronin Tie luovuuteen -kirjasta opin ensimmäisen kerran, että kateus on kartta.

Kateus kertoo meille, mitä haluamme. Tämä on helppo ymmärtää.

Mutta vieläkin enemmän, kateus kertoo meille, mitä emme usko pystyvämme saamaan.

Vuosi sitten katselin kateellisena kavereiden Facebook-päivityksiä etelänmatkoilta. Olin aina haaveillut pääseväni pakoon marraskuun loskaa ja harmautta, mutta en ollut uskonut sitä mahdolliseksi itselleni.

Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa ajatellut, että nyt teen sen, syystalvella lähden.

Marraskuussa huomasin kuitenkin, että niin ei ollut käynyt. Yksi jos toinenkin kaveri näkyi olevan etelän lämmössä, mutta minä olin, taas kerran, loskan ja harmauden keskellä.

Ja minä olin kateellinen.

Kateus on ikävä tunne.

Eikä siinä vielä kaikki. Olimme puhuneet alkuvuodesta avomieheni kanssa, että lähtisimme yhdessä syystalvella etelään. Sitten totesimme, että meillä ei ole varaa.

Minä tyydyin siihen, mutta mies puhui koko alkusyksyn reissuun lähdöstä, varsinkin kun kuuli kaverinsa olevan lähdössä marraskuussa Thaimaahan.

Ja sitten mies sai Finnairin mokan takia Finnairilta lahjakortin, joka sattumalta kattoi lähes kokonaan yhden edestakaisen lennon Thaimaahan, ja mies sanoi varovasti, että olisi kiva lähteä kaverin mukaan.

Olinko minä onnellinen kumppanini puolesta, että hänelle sittenkin järjestyi matka?

En todellakaan.

Tunsin vain oman kateuteni ja paitsi jäämiseni, vaikka manifestointimentorina ja unelmatsempparina minun jos kenen pitäisi iloita toisten onnenpotkuista, varsinkin silloin kun niitä sattuu rakastamilleni ihmisille.

Se oli minulle kova paikka, mutta tapani on ollut tutkailla vaikeita ja ikäviä tunteitani ja kohdata ne täysin.

Pysähtyessäni kuuntelemaan kateuttani ymmärsin saman, minkä olin jo aikaisemmin huomannut olevan kateuden taustalla.

Nimittäin sen, että en ollut sallinut itselleni etelänmatkaa marraskuussa.

En ollut uskonut mahdolliseksi päästä reissuun, joten manifestoin (tietenkin aikomattani) että en päässyt.

Mies sen sijaan uskoi pääsevänsä reissuun, ja hän manifestoi myös sen mihin uskoi.

Voit kuule uskoa, että se ei ollut miellyttävä hetki. Oli ollut paljon helpompaa kiukutella lapsellisesti miehelle, kun kehtasi lähteä ilman minua, vaikka tiesi että olisin myös halunnut lähteä. Paljon vaikeampaa oli myöntää, että olin saanut juuri sitä mitä olin tilannut.

Kuitenkin sillä hetkellä, kun näin mitä olin alitajuisesti manifestoinut itselleni, päätin, että ensi syystalvena minäkin pääsen etelään. Silloin vasta tunsin ensimmäistä kertaa, että se ihan oikeasti on mahdollista myös minulle. Silloin vasta todella sallin sen itselleni.

Olen varma, että juuri tämän haastava totuuden hetki auttoi minua lopultakin toteuttamaan unelmani.

Lukiessasi tätä viestiä olen nimittäin elämäni ensimmäistä kertaa Aasiassa. Kaksi viikkoa aurinkoa, lämpöä, hiekkarantoja, merta, lomaa ja rentoilua rakastamani miehen kanssa.

Terveisiä Phuketista, toteutuneen unelman keskeltä!

Unelman selkeyttämisen taika

Olen viettämässä viikonloppua mökillä. Ulkona sataa ja tuulee. Kun käy hakemassa puita, voi tuntea loppusyksyn viileyden hiipivän vaatteiden alle. Mies lähti käymään veljenpoikansa jääkiekkopelissä, mutta me täällä kissojen kanssa käperrymme takkatulen lämpöön.

Kun opettaa manifestointia toisille, on vaikea myöntää, että oma manifestointi ei aina suju ihan niin hyvin tai nopeasti kuin toivoisi. Vieläkin jossain mielen taustalla häilyy ajatus, että opettajan pitäisi olla täydellinen ja osata toimia erehtymättömästi ja oikein tilanteessa kuin tilanteessa. Että hänen pitäisi hallita täydellisesti se mitä opettaa.

Totuus kuitenkin on, että manifestointi on kasvuprosessi. Kukaan ei ole siinä täydellinen, ainakaan silloin kun manifestoi todeksi sydämensä ja sielunsa unelmia. Jokainen manifestoinnissa eteen tuleva haaste on kuitenkin mahdollisuus kasvaa yhä lähemmäksi siksi itseään, joka on aina syvällä sisällään halunnut olla.

Kerron nyt itsestäni jotain, mikä saattaa yllättää sinua.

Minä en ole yrittäjä, eikä minulla ole yritystä. Kyllä, elätän itseni opettamalla manifestointia toisille ja kyllä, toimin yrittäjämäisesti, mutta ei, minulla ei ole omaa yritystä, ei edes toiminimeä.

Tiedätkö, 20-30-vuotiaana kävin läpi uupumuksen, joka esti minua pääsemästä työelämään niin kuin toiset omanikäiseni. Uupumus jätti jälkeensä myös epäilyn omiin kykyihini. Tai no, epäilykset olivat tietysti olemassa jo kauan ennen uupumistani. Kannoin varmaan lapsesta asti sisälläni uskomusta, että olen perustavanlaatuisesti huonompi kuin muut, ja että en ansaitse enkä voi saada asioita, joita syvällä sisälläni haluan.

Iso osa tästä uskomuksesta purkautui manifestointiprosessin myötä (itsensä rakastaminen ja kokeminen riittävän arvokkaana ansaitakseen omat unelmansa on Oman elämäni luoja -manifestointiprosessin tärkeä askel.) Manifestointi toi minulle mm. toimeentulon ihanalla, itseni näköisellä työllä, jollaista en ollut osannut kuvitellakaan ja onnellisen parisuhteen. Sain lopultakin nähdä, että minunkin unelmani voivat toteutua ja toteutuvat aikaisemmasta uskomuksestani huolimatta.

Silti jotain vanhasta oli edelleen sisälläni. Vaikka tuloni kasvoivat, en uskaltanut perustaa yritystä, koska syvällä alitajunnassani en edelleenkään uskonut olevani riittävän hyvä saadakseni yrityksen menestymään.

Toisaalta olin löytänyt mukavan välivaiheen, jossa toimin yrittäjämäisesti, mutta minun ei tavitse maksaa alv:a. Kyse ei ole yrittäjän 10 000 euron alvirajasta (vai paljonko se on nykyään), vaan esim. viime vuonna tuloni olivat yli €22 000, mikä kymmenen vuoden uupumuksen ja useamman vuoden työttömyyden jälkeen merkitsi minulle parempia tuloja kuin koskaan aikaisemmin. Tuloni eivät ehkä objektiivisesti katsoen olleet vielä hirveän suuret, mutta minulle se tarkoitti kuitenkin suurempaa runsautta kuin koskaan aikaisemmin, ja se on mahdollistanut asioita, joista ennen vain haaveilin, kuten kahden viikon Thaimaan matkan, joka alkaa 30.10.

Siitä huolimatta, että pääsin eteenpäin, minulla oli edelleen alitajuinen uskomus, että en pystyisi saamaan yrityksestä niin menestyvää, että se pysyisi pystyssä. Nyt kun olen toiminut alv:ttomasti, hyppäys alv:n, YEL:n ym. kulujen maksamiseen on verrattain suuri.

Keväällä aloin työstää asiaa kehittämäni unelmanselkeyttämisprosessin avulla. Järjestellessäni asioita mielessäni ja työstäessäni tunteitani aloin oivaltaa, mitä todella haluan.

Sen sijaan, että haluan perustaa yrityksen vain, koska jossain vaiheessa tulojen kasvaessa verottaja sitä vaatii, haluan oikeasti näyttää itselleni, että pärjään. Haluan osoittaa sille osalle itseäni, joka on aina kokenut olevansa kykenemätön toimimaan tässä maailmassa, että minä menestyn. Tajusin, että en halua perustaa mitä tahansa yritystä, vaan kukoistavan yrityksen.

Minulle kukoistava yritys merkitsee taloudellisen runsauden lisäksi sitä, että teen työtäni sydämelläni, ja että voin hyvin työtä tehdessäni. Kukoistava yritys tarkoitata minulle, että MINÄ kukoistan.

Tämä oli aika iso juttu sille osalle itseäni, joka ei vielä uskonut, että olen kukoistamisen arvoinen. Ilman tekemääni työskentelyä en olisi pystynyt alkamaan muuttaa asioita, vaan olisin alitajuisesti luonut itselleni edelleen liikaa töitä, kiirettä ja stressiä, vain siksi, että jokin sisälläni, mitä en ollut kyennyt näkemään, käski minun tehdä niin.

Liika työ, kiire ja stressi eivät kuulu kukoistavaan yritykseen, enkä minä tietenkään voi kukoistaa, jos ne kuuluvat elämääni. Prosessi auttoi minua pääsemään pisteeseen, jossa olen – lopultakin – alkanut vapauttaa itseäni niistä, ja jossa uskon syvällä ytimessäni, että minä ansaitsen sekä hyvän toimeentulon että voida hyvin.

Päästyäni selkeyteen siitä, että haluan perustaa kukoistavan yrityksen, olen tullut entistä tietoisemmaksi sisäisistä esteistäni, joiden takia en ole vielä uskaltanut perustaa yritystä.

Yksi todella iso este on ollut näkyväksi tulemisen pelko. Tämä todellakin on hidastanut seuraavalle tasolla pääsemistä tehokkaasti. Miten yritykseni olisi mitenkään mahdollista saada riittävästi tuloja, jos en uskalla markkinoida sitä ja tuotteitani aikaisempaa laajemmalle yleisölle?!?

Sen lisäksi, että olen alkanut vapauttaa itseäni jatkuvasta kiireestä ja stressistä, olen löytänyt lisää itseluottamusta ja rohkeutta tulla näkyväksi sellaisena kuin olen. Ja vaikka nämä sisäiset edistysaskeleet muuttavat jo paljon, olen löytänyt niiden lisäksi (tai ehkä niiden ansiosta) aivan uuden markkinointistrategian, joka tekee mahdolliseksi sen, että aikaisempaa paljon suurempi määrä ihmisiä löytää työni.

En ole perustanut toiminimeä vielä, mutta unelmanselkeyttämisprosessi auttoi minua uskomaan onnistumiseeni.

Unelmanselkeyttämisprosessiini kuuluu oiva työkalu, joka auttaa unelmaa painumaan syvälle alitajuntaan, eikä, sen jälkeen kun on ensin käyttänyt siihen pari tuntia, työkalun käyttäminen vie kuin minuutin päivässä.

Välineen nimi on Goal Mapping, ja se on toimiva väline ja itsellään, mutta yhdistettynä syvälliseen, ohjattuun unelmanselkeyttämisprosessiin olen ainakin itse saanut siitä irti vieläkin enemmän.

Koska unelmanselkeyttämisprosessini toimi niin hyvin, aloin opettaa sitä myös toisille. Selkeytä unelmaasi -workshopissa voit muutamassa tunnissa laittaa ajatuksesi aivan uuteen järjestykseen ja saada sen seurauksena kokea jotain aivan ihmeellistä.

Yksi workshopissa keväällä ollut kertoi workshopin aikana, että nyt hän pystyy lopultakin avautumaan sille, että myös hänen työhön liittyvä unelmansa voi toteutua. Myöhemmin kuulin, että samana iltana häneen oli otettu Facebookissa yhteyttä ja tarjottu unelmien työtä.

Kaikille ei tietenkään tapahdu juuri näin, mutta tämä on ihana osoitus siitä, mitä voi tapahtua, kun todella avautuu unelmalleen.

Sinä voit ehdottomasti tehdä unelmanselkeyttämisprosessin yksin. Se ei vaadi kuin syvällistä itsensä kuuntelemista, tunnetyöskentelyä ja oikeanlaisia välineitä unelman “istuttamiseksi” alitajuntaan.

Jos kuitenkin kaipaat ohjattua prosessia, haluat tavata toisia samanhenkisiä ihmisiä ja/tai tiedät, että hyvistä aikomuksista huolimatta et saa tehtyä unelmanselkeyttämisprosessia ilman asiantuntevaa ohjausta, olet lämpimästi tervetullut Selkeytä unelmaasi -workshoppiin.

Seuraava workshop pidetään 22.10 Helsingissä. Ilmoittautuessasi mukaan 14.-15.10 saat 17% alennuksen kurssimaksusta.

Negatiiviset ajatukset eivät estä sinua manifestoimasta unelmiesi taloudellista tilannetta

Pidän ensi viikon tiistaina 3.10 klo 18-19 Onnistuneen rahamanifestoinnin salaisuus -webinaarin, joten kirjoitan negatiivisista ajatuksista erityisesti rahamanifestoinnin näkökulmasta, mutta sama pätee kaikkeen manifestointiin.

Haluaisit, että sinulla olisi lopultakin varaa johonkin ylimääräiseen. Haluaisit lähteä etelään pakoon loppusyksyn loskaa ja pimeää, päästä lopultakin kurssille, jolle olet halunnut jo pitkän aikaa, sisustaa kotisi uudelleen ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneen vuoteen tai ylipäätään vain tuntea rahan suhteen helpotusta, vapautta, runsautta, iloa ja rauhaa.

Uskot, että manifestointi auttaisi sinua. Kunhan vain vapautuisit ajatuksista, jotka sanovat, että et sinä kuitenkaan voi saada mistään lisää rahaa, ei se ole mahdollista, ei tämä tilanne tästä miksikään muutu, jne. Toisin sanoen manifestointi varmasti onnistuisi, kunhan vain vapautuisit negatiivisista ajatuksistasi.

Sinulle on opetettu, että manifestoidaksesi kaipaamaasi ja tarvitsemaasi taloudellista runsautta sinulla ei saisi olla negatiivisia ajatuksia ja tunteita.

Siksi olet alkanut pelätä negatiivisia ajatuksiasi ja tunteitasi. Olet ehkä alkanut tuntea huonommuutta ja riittämättömyyttä, koska sinulla on negatiivisia ajatuksia ja tunteita niin paljon ja ajattelet, että sinussa on jotain vikaa, kun et pysty ajattelemaan ja tuntemaan koko ajan positiivisesti. Että se tarkoittaa, että et ole riittävän henkisesti kehittynyt. Tästä on tullut sinulle uusi taakka sen lisäksi, että paremman taloudellisen tilanteen manifestointi itsessään on jo aika iso juttu.

Ei ole kuitenkaan totta, että negatiiviset ajatukset ja tunteet estävät manifestointia onnistumasta, enkä halua että rahamanifestointisi epäonnistuu tämän tai muunkaan rahan manifestointiin liittyvän väärän uskomuksen takia. Sen takia käyn Onnistuneen rahamanifestoinnin salaisuus -webinaarissa läpi viisi rahan manifestointia häiritsevää uskomusta.

Minulla on aina negatiivisia ajatuksia ja tunteita esimerkiksi markkinointikampanjoihin liittyen, mutta niistä huolimatta kampanjat ovat tuoneet useamman kerran yli €10 000 myynnin. Negatiiviset ajatukset ja tunteet eivät siis pilaa manifestointiani.

Tämä on tärkeää, koska monet manifestoijat pelkäävät negatiivisia ajatuksiaan ja tunteitaan turhaan. Lisäksi moni tuntee huonommuutta ja riittämättömyyttä, koska ei pääse eroon negatiivisista ajatuksista ja tunteista.

Oleellista ei kuitenkaan ole, onko sinulla negatiivisia ajatuksia ja tunteita vai ei. Itse asiassa niitä on jokaisella, koska aivomme ovat kehittyneet huomaamaan kaikki mahdolliset uhat.

Raha liittyy hengissä säilymiseen ja nostaa siksi erityisen herkästi pintaan huolta, stressiä, ahdistusta ja pelkoa ja niihin liittyviä negatiivisia ajatuksia.

Vaatimus, että negatiivisia ajatuksia ja tunteita ei saisi manifestoidessa olla, on itsessään negatiivinen ja kumoaa siten itse itsensä.

Oleellisempaa kuin se, onko sinulla negatiivisia ajatuksia ja tunteita manifestoidessasi onkin, mitä teet jos ja kun negatiivisia ajatuksia ja tunteita ilmenee.

Uppoatko negatiivisiin ajatuksiin ja tunteisiin ja annatko niille (tiedostamattasi) vallan, vai tiedostatko että ne ovat sinussa, mutta pysyt silti yhteydessä todelliseen itseesi?

Uskotko negatiivisia ajatuksiasi ja tunteitasi vai kyseenalaistatko ne? Jäätkö kiinni negatiivisiin ajatuksiin ja tunteisiin vai tiedostatko (ja tarvittaessa työstät) ne ja siirrät huomiosi tietoisesti taloudelliseen runsauteen, jota haluat kokea?

Uskomus, että sinulla ei saa olla negatiivisia ajatuksia ja tunteita saadaksesi rahamanifestointisi onnistumaan, on yksi viidestä rahan manifestointia häiritsevästä myytistä, joita käsitteleen Onnistuneen rahamanifestoinnin salaisuus -webinaarissa. Häiritsevien myyttien lisäksi käyn webinaarissa läpi viisi onnistuneen rahamanifestoinnin lähtökohtaa. Tervetuloa mukaan webinaariin!

Pystytkö juuri sinä manifestoimaan paremman taloudellisen tilanteen?

Rahan manifestoinnista puhutaan paljon, varsinkin Amerikassa. Aikaisemmin rahaan keskittyminen ärsytti minua ja ihmettelin, miksi amerikkalaiset ovat niin pinnallisia, että keskittyvät rahaan.

Jossain vaiheessa tajusin, että heidän on pakko. Heillä ei ole samanlaista sosiaaliturvaa kuin Suomessa. Jenkeissä menestyväkin ihminen (kuten Neale Donald Walsh aikoinaan) voi menettää hetkessä koko omaisuutensa ja joutua kodittomaksi.

Nykyään suhtautumiseni rahaan ja rahan manifestointiin on muutenkin muuttunut. Ymmärrän rahan arvon ja mistä se syntyy.

Raha liittyy turvallisuudentunteeseen. Nykymaailmassa jokainen tarvitsee rahaa pysyäkseen hengissä. Raha on välttämättömyys.

Ja jos tuota välttämättömyyttä ei ole, se synnyttää ihmisessä huolta, ahdistusta, stressiä, pelkoa, jopa paniikkia. Jos ei ole keinoa ratkaista taloudellista tilannetta ja muuttaa sitä lopullisesti paremmaksi, rahaan liittyvästä stressistä ja pelosta tulee pysyvä olotila.

Sanomattakin on selvää, että jatkuvassa stressissä ja pelossa eläminen uuvuttaa ja kuluttaa ja syö kallisarvoisia voimavaroja muilta elämänalueilta. Totta kai siis ymmärrät tarpeen saada taloutesi paremmalle tolalle, mutta miten tehdä se?

Manifestointigurut opettavat, että sinun pitää muuttaa rahaan liittyvät ajatuksesi positiivisiksi, niin taloudellinen tilanteesi muuttuu paremmaksi. He sanovat, että sinulla ei saa olla yhtään negatiivista ajatusta tai tunnetta, tai muuten koko rahamanifestointisi epäonnistuu.

Sinulle sanotaan, että sinun pitää värähdellä samalla taajuudella unelmasi kanssa, mutta et oikein ymmärrä mitä se tarkoittaa ja miten se tehdään.

Olet myös kuullut, että sinun pitää visualisoida itsesi rahakasan keskellä, niin rahaa alkaa virrata elämääsi. Olet tehnytkin niin (ainakin kerran tai pari), mutta mitään ei tapahtunut, tai sitten ajatus on tuntunut sinusta niin oudolta ja epämukavalta, että et ole saanut itseäsi edes yrittämään.

Kaiken rahamanifestointi-infotulvan keskellä mietit, onko olemassa sellaista rahanmanifestointikeinoa, joka toimii juuri sinulle. Haluaisit saada taloudellisen muutoksen aikaan, kun joku vain kertoisi miten.

Onnistuneen rahamanifestoinnin salaisuus -webinaarissa 3.10 klo 18-19 kerron, miten itse manifestoin itselleni toimeentulon ollessani työttömänä, toipuessani samalla 10 vuoden uupumuksesta, ja miten olen sen jälkeen auttanut toisia tavallisia suomalaisia muuttamaan taloutensa paremmaksi.

Webinaarissa opit viisi rahan manifestointia häiritsevää myyttiä, viisi onnistuneen rahamanifestoinnin lähtökohtaa ja 10 askelta taloudelliseen runsauteen. Olet lämpimästi tervetullut  mukaan!

Early bird -tarjous 10 askelta runsauteen -verkkokurssista

Vähintään kolmasosa postituslistalaisistani ja asiakkaistani on kiinnostunut rahan ja taloudellisen runsauden manifestoinnista.

Syitä on monia, ja kaikki ovat tärkeitä. Jokainen meistä tarvitsee rahaa elääkseen. Rahat ovat kuitenkin monella tiukassa, tuloja voi olla liian vähän tai menoja liian paljon. Monella on velkaa, mikä synnyttää häpeää.

Lisäksi moni tuntee rahan suhteen niukkuutta, turvattomuutta, stressiä, jopa paniikkia, vaikka haluaisi tuntea runsautta, turvaa, helpotusta, iloa ja keveyttä.

10 askelta runsauteen 1 -verkkokurssi on suunniteltu auttamaan henkistä ihmistä luomaan taloudellista runsautta tavalla, joka tuntuu hyvältä ja oikealta, ja joka ei perustu toiveajatteluun vaan oikeasti toimii, kun vain itse tekee oman osuutensa.”Olen uskaltanut antaa itselleni luvan saada rahaa enemmän kuin vanhemmillani on ollut tai sisarillani on. Nuorena tein ns. köyhyyslupauksen ja olen antanut itselleni luvan päästää siitäkin irti. Mitään yllätys rahavirtoja ei ole vielä tullut. Pidän kuitenkin erittäin merkittävänä ’voittona’ sitä, että rahaan ja sen puutteeseen liittyvä vuosien tuska, ahdistus ja levottomuus on väistynyt – se on niin ihanaa.” – Raija

”Mieheni oli epäilevä kurssin suhteen. Päätin ottaa kurssin tosissani, ja olen kuunnellut manifestointia joka päivä. Sain idean laittaa vuokraamalleni mökille äkkilähdön. Laitoin heti ilmoituksen nettiin, ja pari tuntia myöhemmin joku soitti ja halusi varata mökin. Se toi minulle kurssimaksun takaisin.” – Ulla 3 viikkoa kurssin alkamisen jälkeen

”Kurssin alussa firman tilillä oli 1000 e, nyt siellä on 10 000 e.” – Ulla

”10 askelta runsauteen -kurssi auttoi minua kohtaamaan rahan, mitä olin taiteilijana vältellyt. Sain kurssilta rohkeutta, mikä oli todella tärkeää. Aikaisemmin en uskaltanut pyytää rahaa työstäni.” – Imbi

”Mä tein sen, olen omillani:), sain myytyä sen pienen peltopläntin ja sillä maksettua jokaikisen laskun! Talosta sain velattoman, opintolaina jäi, mutta murehdin sitä sitten kun se on ajankohtaista.” -Sanna

10 askelta runsauteen 1 -verkkokurssi alkaa 3.10, eikä ilmoittautuminen ole vielä virallisesti alkanut, mutta sinulla on nyt mahdollisuus päästä mukaan edullisemmin kuin koskaan ennen. Ilmoittautuessasi mukaan nyt maksat kurssista vain €42 kuussa, neljän kuukauden ajan. Yhteensä saat kurssin siis 168 eurolla, kun normaalisti maksaisit €247 tai €65 kuussa. Kokonaisuudessaan saat siis €92 alennuksen, kun käytät hyväksesi tämän tarjouksen. Tervetuloa mukaan luomaan todeksi omaa taloudellista unelmaasi!

Negatiivinen mieleni ei estä minua toteuttamasta unelmia!

Luulin pitkään, että se johtuu vaikeista kokemuksistani. Siis se, että minulla on negatiivinen mieli.

Luulin sen johtuvan siitä, että koulussa ainoat kaverini kääntyivät minua vastaan ja alkoivat yhdessä kiusata minua.

Siitä että masennuin vakavasti 15-vuotiaana.

Luulin sen johtuvan paniikkihäiriöstä. Traumaattisista kokemuksista. Sosiaalisista peloista. Uupumuksesta, opintojen keskeytymisestä ja työttömyydestä. Siitä että yli kolmekymppisenä minulla ei ollut hyödyllistä koulutusta, enkä ollut vielä päässyt työelämään.

Jo parikymppisenä aloin ymmärtää mielen voiman törmätessäni positiiviseen ajatteluun ja siihen, miten luomme elämäämme ajatuksillamme. Osittain positiivisesta ajattelusta lukeminen auttoi. Toisaalta se sai minut kuitenkin asettamaan itselleni liian kovia vaatimuksia, koska lukemani kirjat antoivat viestin, että luodakseni unelmani todeksi minulla ei saisi olla yhtään negatiivista ajatusta tai tunnetta.

Pitkään ponnistelin muuttaakseni kaikki ajatukset ja tunteet positiivisiksi. Jossain vaiheessa luovutin, koska tajusin sen olevan turhaa. Tajusin, että tunsin itseni turhaan epäonnistuneeksi siitä, että minulla edelleen oli negatiivisia ajatuksia ja tunteita, koska negatiivisuudestani huolimatta unelmani alkoivat tulla todeksi.

Olen vastustanut yltiöpäistä positiivista ajattelua vuosikausia. On epäinhimillistä vaatia ketään ajattelemaan ja tuntemaan positiivisesti 24/7. Sellainen määrä positiivista ajattelua ei ole mahdollista ihmisaivoille.

Kuulostaa ehkä rajulta väitteeltä, mutta törmäsin kesällä tieteellisiin kirjoihin, jotka vahvistavat monta asiaa, jotka olen huomannut todeksi työskennellessäni itseni ja asiakkaiden kanssa. Kaikkein mielenkiintoisinta tällä hetkellä on oppia asioita aivojen näkökulmasta. Innostuin asiasta niin paljon, että aloitin viime viikolla Positive neuroplasticity -koulutuksen, jossa opin, mitä onnellisuus vaatii aivon kannalta.

Olet saattanut huomata tämän jo omassakin elämässäsi, mutta aivoissasi vallitsee negatiivinen puolueellisuus. Se tarkoittaa, että aivot muistavat negatiiviset kokemukset monta kertaa paremmin kuin positiiviset, ja jäävät kiinni negatiivisiin asioihin ja kokemukseen ja ohittavat positiiviset lähes kokonaan, ellei ihminen tietoisesti vaali niitä.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että negatiiviset kokemukset painuvat helpommin alitajuntaan ja alkavat ohjata ajatuksia, tunteita ja tekoja automaatiolla. Vaikka positiivisia kokemuksia olisi enemmän kuin negatiivisia, negatiivisia kertyy silti alitajuntaan nopeammin kuin positiivisia.

Lisäksi aivot toimivat luontaisesti puolet ajasta automaatiomoodissa, johon liittyy negatiivisia ajatuksia ja uhkakuvia. Vaarojen huomaaminen on auttanut pysymään hengissä silloin, kun nykyihmisen aivot ovat muotoutuneet. Ei siis ihme, jos et pysty ajattelemaan ja tuntemaan positiivisesti 24/7! Lähtökohtaisesti sellainen on vastoin aivojesi rakennetta.

Nykyään kuitenkin tiedetään aivoista niiden hämmästyttävä kyky muokkautua koko ajan läpi elämän. Jokainen ajatus, tunne ja kokemus synnyttää yhteyden aivojen hermosolujen välille. Tavallisesti positiiviset kokemukset synnyttävät vain väliaikaisen yhteyden hermosolujen välille, mutta on tapoja luoda näistä yhteyksistä pysyviä. Silloin esimerkiksi onnellisuudesta, ilosta, luottamuksesta tai sisäisestä rauhasta voi tulla pysyvä osa elämää.

Avainsanoja ovat säännönmukaisuus ja harjoittelu. Uudet yhteydet eivät synny aivoihisi itsestään.

Alkaessani lukea aivojuttuja ymmärsin, miksi asiakkaani, jotka kuuntelevat paljon manifestointiäänitteitäni, raportoivat, että heillä on hyvä olo omassa itsessään, ja että heillä on koko ajan hyvä olla.

Se johtuu siitä, että äänitteissäni yhdistyy kolme asiaa, jotka tukevat uusien yhteyksien syntymistä hermosolujen välille ja auttavat yhteyksiä muodostumaan pysyviksi.

Ensimmäinen syy, miksi manifestoinnit auttavat luomaan kestäviä positiivisia olotiloja on se, että niiden alussa keskitytään aina läsnäoloon. Huomasin jossain vaiheessa, että läsnäolo tuntuu todella hyvältä, ja otin sen osaksi jokaista manifestointia. Nyt tiedän, että tietoinen läsnäolo blokkaa aivoissa alueita, jotka tuottavat negatiivisuutta. Keskittyminen tietoiseen läsnäoloon manifestointien alussa lisää siis jo itsessään positiivista ja hyvää oloa.

Toinen syy, miksi manifestointiäänitteeni toimivat, on se, että perusvisualisoinnin lisäksi niissä keskitytään tietoisesti luomaan positiivisia ja ihania tunteita kuten syvää ja puhdasta elämäniloa, voimaa, viisautta ja onnellisuutta. Tunteiden avulla uudet yhteydet hermosolujen välillä muodostuvat nopeammin pysyviksi, kuin pelkästään ajatusten ja mielikuvien tasolla tapahtuvassa työskentelyssä.

Kolmas syy on toisto. Kehotan asiakkaitani kuuntelemaan vartin pituisia äänitteitä joka päivä, kunnes he tuntevat syvästi koko olemuksessaan, että äänitteissä puhutut asiat ovat totta.

Haluatko kokeilla itse? Suosittelen esim. kolmen viikon onnellisuuskuuria. Kuuntele Onnellisuusmanifestointia joka päivä kolmen viikon ajan, ja katso mitä tapahtuu. Jos sinulla ei ole Onnellisuusmanifestointia, tilaa se edullisesti tästä.

Helppo ja nopea tapa katkaista negatiiviset ajatukset

Minulla on ajoittain jaksoja, jolloin nukun todella huonosti. Herään viideltä aamulla, pyörin ja pyörin, enkä saa unta. Kun sama jatkuu jonkin aikaa, univelkaa – ja väsymystä – alkaa olla ihan mukavasti.

Viime viikolla oli sellainen jakso. Perjantaiaamuna nousin puoli kuudelta, koska tiesin, että uni ei enää tulisi. Edellisenä yönä olin kirjoittanut ja suunnitellut kahdesta puoli viiteen. Jo sitä ennen olin nukkunut usean yön huonosti.

On siis tarpeetonta sanoa, että olin väsynyt lähtiessäni perjantai-iltana ratsastustunnille. Olin joutunut jättämään yhden vakitunnin väliin ja menin nyt korvaamaan sen tunnille, jolla en ole käynyt koskaan aikaisemmin.

Jostain syystä uskoin, että tunnilla ratsastetaan aina koulua, ja olin hyvin helpottunut ajatellessani, että koulutunnista selviän ihan missä väsymystilassa tahansa. Esteet jännittävät minua, vaikka tykkäänkin hypätä.

Olin lievästi sanoen yllättynyt, kun tallille tullessani huomasin että koulutunnin sijasta edessä oli estetunti. Eikä edes mikä tahansa estetunti, vaan rataharjoitus.

Eikä siinä vielä kaikki, ryhmä oli minun tasoani reilusti edistyneempi. Tunnen yhden ratsastajista ja tiedän, että hän kisannut 90 cm:n luokissa. Verrattuna omiin 50 cm:n kisasuorituksiini se tuntuu aika hurjalta.

Ensimmäinen reaktioni lukiessani tallin seinältä rataharjoituksesta oli tehdä täyskäännös.

“Ei onnistu”, ajattelin. “Minä en pysty tähän, en näin väsyneenä. Lähden kotiin. En vain yksinkertaisesti pysty tähän.”

Hetken aikaa olin täysin vakuuttunut, että olin oikeassa. Enhän minä mitenkään voisi pystyä siinä väsymystilassa. Esteradan hyppääminen vaatii valtavasti keskittymistä, enkä minä pystyisi siinä tilassa keskittymään riittävästi. Huomioni herpaantuisi, ja tippuisin. Minuun voisi sattua. Voisi käydä pahastikin.

Siinä vaiheessa kyllästyin negatiivisiin ajatuksiini. Edes tiedostamatta mitä tein, siirsin ajatukseni siihen hetkeen. Katsoin ympärilleni satulahuoneessa. Satuloita kolmessa rivissä. Tunsin lattian jalkojeni alla. Haistoin tallin hajun. Ja kas kummaa, negatiiviset ajatukset katosivat välittömästi.

“En tiedä, miten se tulee menemään”, ajattelin, ja se oli jo paljon positiivisempi ajatus. Päätin, että menen hetken kerrallaan ja keskityn niin hyvin kuin pystyn. Ehkä selviäisin.

Loppujen lopuksi ratsastin radan kahteen kertaan (se oli 60 cm), ja se meni ihan hyvin. Olin radan jälkeen ihan hengästynyt ja poikki, mutta pysyin selässä, ja pystyin hallitsemaan hevosta ja tekemään sen kanssa yhteistyötä ihan hyvin. Siitä jäi jopa onnistumisen kokemus, ja pitkästä aikaa tuli innostus mennä talliestekisoihin joskus lähiaikoina.

Seuraavana aamuna ajoin Ruoveden ratsutallin upeisiin maisemiin kuuntelemaan Tietoisesti taitava ratsastaja -luentoa. Siellä sain tieteellisen selityksen sille, mistä edellisillan negatiiviset ajatukset tulivat, ja miksi ne katosivat niin nopeasti.

Mutta ennen kuin kerron siitä enemmän, siirretään katse hetkeksi manifestointiin.

Sinähän tiedät, että manifestointi perustuu pitkälti positiivisiin ajatuksiin ja tunteisiin. Tiedät, että et pysty luomaan unelmiesi elämää ajattelemalla negatiivisesti. Se ei vain onnistu.

Mutta tiedätkö, miksi positiivinen ajattelu on niin vaikeaa? Tiedätkö miksi ajatukset tuppaavat aina palaamaan negatiivisiin uomiin?

Entä haluatko tietää, miten katkaista negatiiviset ajatukset hyvin helposti ja nopeasti, ja muuttaa hetket, jolloin tiedostat palanneesi negatiivisiin ajatuksiin, ihaniksi voimanhetkiksi?

Urheilupsykologi ja mindfulness-kouluttaja Anna Andersén selitti Tietoisesti taitava ratsastaja -luennollaan aivojen toimintaa. Hän kertoi, että puolet ajasta aivot ovat ns. automaatiotilassa, johon liittyy negatiivisia ajatuksia, jopa uhkakuvia.

Automaatiomoodin voi kuitenkin katkaista hyvin helposti tulemalla tietoiseksi tästä hetkestä. Niin sanoo uusin tiede. Aistimalla mikä on läsnä tässä ja nyt negatiiviset ajatukset keskeytyvät.

Tämä on hyvin yksinkertaista ja helppoa. Riittää, että alat nähdä, kuulla, haistaa, maistaa tai tuntea läsnä olevia asioita. Pari syvää vatsahengitystä auttaa myös kätevästi tulemaan läsnäolevaksi tähän hetkeen.

On myös hyvä huomata, että aivot on rakennettu negatiiviseen ajatteluun. Uhkien huomaamisesta on ollut hyötyä lajin selviytymisen kannalta.

Sinussa ei siis ole mitään vikaa, jos sinulla on paljon negatiivisia ajatuksia. Negatiiviset ajatukset tarkoittavat yksinkertaisesti, että aivosi ovat normaalit.

Tiedät nyt siis helpon ja nopean tavan keskeyttää negatiiviset ajatukset. Riittää, että palautat itsesi aistihavaintojen kautta tähän hetkeen.

Automaatiomoodin katkaiseminen parantaa tilannetta, mutta tämän voi viedä vieläkin pidemmälle.

Sen jälkeen kun olet katkaissut negatiiviset ajatukset sinun on helppo siirtää ajatukset johonkin positiiviseen.

Jos et osaa katkaista negatiivisia ajatuksia, saatat yrittää vääntää ajatuksiasi väkisin positiivisiksi. Se ei  kuitenkaan toimi kovin hyvin, ainakaan minulla, ja olen luopunut siitä kauan sitten.

Kuitenkin sen jälkeen, kun automaatiomoodi on katkaistu, mielessä on tilaa juuri niille ajatuksille, jotka itse valitset.

Minä sanon: Valitse tällaisina hetkinä parhaat mahdolliset ajatukset!

Miten se tehdään?

Kun puhutaan unelmista, negatiiviset ajatukset keskittyvät yleensä siihen, mitä ET halua.

Jos esimerkiksi pyrit manifestoimaan taloudellista runsautta, negatiiviset ajatuksesi saattavat sanoa:

“Minulla ei ole riittävästi rahaa. Rahat eivät riitä. Minulla ei ole varaa siihen. Tiedän, että minun pitäisi maksaa tuo lasku, mutta mistä ihmeestä minä saan rahaa? En voi saada mistään rahaa laskun maksamiseen. Rahat eivät vain riitä.”

Nyt jos sinulla on selkeä visio haluamastasi runsaudesta ja osaat kiteyttää unelmasi yhteen lauseeseen, voit keskeyttää automaatiomoodin negatiivisine ajatuksineen, tulla tietoiseksi läsnäolevasta hetkestä ja sitten ajatella esimerkiksi:

“Raha on ystäväni. Raha auttaa ja tukee minua. Rahaa tulee jostain lisää. Tiedän sen.”

Samalla kun ajattelet näitä sanoja tunnet, että se on totta. Tunnet, että voit tukea ja luottaa rahaan, että raha todellakin on ystäväsi.

Tai saatat ajatella “Olen luomassa ihanaa taloudellista runsautta” , ja samalla tuntea kehossasi, miten ihanalta se oikein tuntuukaan.

Jos pystyt tähän, negatiivisia ajatuksiasi seuraa aina ihana voimanhetki, jolloin palaat omaan totuuteesi ja unelmaasi.

Silloin se mitä ajattelet ja tunnet negatiivisten ajatusten jälkeen voittaa negatiiviset ajatukset, koska silloin positiivisissa ajatuksissasi on paljon voimaa.

Silloin todella luot unelmaasi, etkä sitä päinvastaista. Silloin todella manifestoit.

 

Suorittajan kesäloma

Vuodenvaihteessa ilmoitin, että tänä vuonna opettelen lomailemaan kunnolla. Taustalla piili se, että lomiini oli viime aikoina  kuulut pitkä To do -lista, jonka yhtenä kohtana oli rentoutuminen.

Lomat eivät olleet olleet elvyttäviä, rentouttavia ja syvästi ja aidosti nautinnollisia, vaikka niihin olikin sisältynyt paljon kivaa ja ihanaa. Kaipasin muutosta, ja ennen kesälomaani lupasin loman jälkeen kertoa, millaisissa merkeissä lomani tällä kertaa sujui. Alla olevalla videolla kerron, miten siinä kävi.

Suorittaminen on ikävä olotila, jossa yhteys itseen katoaa. Ihminen irtautuu siitä mitä on tekemässä, ja tärkeäksi tulee ainoastaan lopputulos. Suoritusmoodissa ainakin itse yritän saada  tehtyä niin paljon kuin mahdollista niin nopeasti kuin mahdollista, ja vaikka saisin tehtyä kuinka paljon, mikään ei koskaan riitä.

Lisäksi suorittamiseen liittyy kiirettä ja stressiä, jotka heikentävät elämänlaatua monella tavalla. Arvaat varmaan, että jos olin suorittanut lomia, suorittaminen oli myös osa arkea.

Yksi manifestoinnin eli tietoisen luomisen periaatteista on elää tässä hetkessä, mikä ei ole mahdollista silloin kun suorittaa. OIen manifestointimentori ja autan työkseni toisia ihmisiä hyödyntämään valtavaa luomisvoimaansa, joten minun jos kenen pitäisi tietää,  että suorittamalla hommat eivät etene, ja että jatkuvan suorittamisen, kiireen ja stressin keskellä ei voi olla aidosti ja syvästi onnellinen.

Se että tiedän jotain tietoisella tasolla, ei kuitenkaan tarkoita sitä, että osaisin viedä sen automaattisesti käytäntöön. Jokaiselle meistä joku asia manifestoinnissa on haastavaa, ja minulle se on ollut suorittamisesta vapautuminen.

Katso video niin tiedät, täyttyikö lomani suorittamisesta, ja mitä seuraavaksi.

Arvonta:

Tilatessasi  7 askelta unelman toteutumiseen -verkkokurssin 9.8.2017 mennessä, voit voittaa paikan Selkeytä unelmaasi -workshoppiin, joka pidetään 3.9.2017 Helsingissä. Arvonta pidetään 10.8, ja silloin arvotaan yksi voittaja. Voiton voi vaihtaa €50 arvoiseen lahjakorttiin, jonka voi käyttää johonkin Oman elämäni luojan verkkokurssiin tai henkilökohtaiseen mentorointiin.

Arvontaan osallistuvat kaikki, jotka tilaavat 7 askelta unelman toteutumiseen -verkkokurssin 9.8.2017 mennessä. Lisätietoja voi kysyä inna[ät]omanelamaniluoja.fi.