Aloita muutos oikeasta päästä

Kerroin edellisessä uutiskirjeessäni oivalluksestani, että olin huomaamattani luopunut suunnitelmastani siirtyä tämän vuoden puolella yrittäjämäisestä toiminnasta varsinaiseksi yrittäjäksi.

Sen sijaan, että olisin kulkenut yrittäjyyttä kohti, olin siirtänyt toiminimen perustamisen epämääräiseen ajankohtaan tulevaisuudessa.

Huomattuani miten alitajuntani oli ohjannut minua toimimaan väärään suuntaan oli tietenkin aika tehdä korjausliike ja ottaa yrityksen perustaminen takaisin suunnitelmaan.

Tässä kohtaa olisi ollut helppo tehdä yleinen muutokseen liittyvä virhe, josta mentaalivalmentaja Jaana Mikkonen varoittaa.

Lähdemme usein tekemään muutosta väärästä päästä. Hyppäämme suoraan toimintaan sen sijaan, että pysähtyisimme miettimään, miksi olemme toimineet tavalla, joka pitää meidät kaukana unelmastamme.

Muutoksen äärelle pysähtyminen ennen toimintaa on tärkeä askel.

Jos et tiedä, mistä toimintasi kumpuaa, sinun on vaikea muuttaa sitä pitkällä tähtäimellä. Jokainen, joka on turhaan yrittänyt laihduttaa tai saada itsensä kuntosalille, tietää tämän. Vaikka saisitkin itsesi liikkelle oikeaan suuntaan, palaat pian takaisin vanhoihin tapoihisi, jotka pitävät sinut kaukana unelmastasi.

Niinpä pysähdyin kysymään itseltäni, mikä oli saanut minut huomaamattani siirtämään yrityksen perustamisen ajatuksissani pois tältä vuodelta epämääräiseen ajankohtaan tulevaisuudessa.

Toisinaan minun on helppo saada kiinni siitä, mikä minua estää etenemästä unelmaani kohti. Viime aikoina on kuitenkin alkanut tuntua siltä, että törmään niin syvällä alitajunnassa oleviin esteisiin, että minun on vaikea nähdä mitä ne ovat.

Siispä pyysin apua ystävältäni kinesiologi Suvi Lähteenkorvalta, ja kaiveltuani sisintäni hänen avullaan ymmärsin, että alitajuinen ohjelmointini esti minua kukoistamasta.

Tavoitteeni on perustaa kukoistava yritys, joten ei ihme, että minun oli vaikea kulkea sitä kohti! Eihän minulla voinut olla kukoistavaa yritystä, kun kerran alitajuntani sanoi, että en saa kukoistaa!

Jos en olisi pysähtynyt todella ottamaan selvää, mikä oli syynä siihen, että olin luopunut tavoitteestani perustaa yritys tänä vuonna, ja olisin yrittänyt sen sijaan ryhtyä suoraan toimintaan, eteneminen olisi edelleen ollut raskasta ja vaikeaa.

Olisin sabotoinut itseäni tietämättä miksi. Olisin viivytellyt, siirtänyt tärkeiden asioiden tekemistä ja käyttänyt paljon aikaa ja energiaa sijaistoimintoihin. Olisin ollut haluton, ärtynyt, stressaantunut – ja ehkä huomaamattani luovuttanut uudestaan.

Mutta kun ymmärsin, mikä on estänyt minua kulkemasta kohti tavoitettani, pystyin muuttamaan sitä jo aika paljon, ja etenemiseen tuli keveyttä ja iloa. Minulla on ollut enemmän energiaa ja halua tehdä asioita jotka on tehtävä eteenpäin pääsemiseksi. Olen nauttinut enemmän työstäni.

Muutoksen ääreen pysähtyminen on tärkeä osa elämänmuutosta ja unelman toteuttamista.

Tule hakemaan lisää työkaluja ja innostusta Lähtölaukaus onnistumiseen -webinaarista, jonka pidän mentaalivalmentaja Jaana Mikkosen kanssa!

Ilmainen webinaari pidetään 15.5 klo 18-19. Webinaarista tulee tallenne.

Kun katsot webinaarin tai tallenteen saat bonukseksi Askel onnistumiseen -harjoituksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *