Mikä on sinun sokea pisteesi?

Niin kuin varmaan tiedät, manifestoinnin perusidea on, että luot elämääsi sitä, mihin keskityt, joko tietoisesti tai tiedostamattasi.

Ennen kuin kiinnostuit manifestoinnista, loit elämääsi luultavasti enemmän tiedostamattasi kuin tietoisesti. Tällöin keskityit huomaamattasi siihen, mitä alitajunnassasi ympäristön ohjelmoinnin ja omien aikaisempien kokemustesi pohjalta sattui olemaan, ja sen pohjalta elämästäsi muodostui enemmän tai vähemmän rajoittunutta. Yleensä tiedostamattoman manifestoinnin tulos on jotain ihan muuta kuin unelmien elämä.

Kiinnostuttuasi manifestoinnista olet alkanut luoda elämääsi enenevässä määrin tietoisesti, ja olet ehkä jo onnistunutkin toteuttamaan joitain toiveita tai unelmia.

Manifestointi vaatii, että tiedostat, millaisia ajatuksia mielessäsi pyörii, ja millaisia rajoittavia uskomuksia ajatustesi taustalla on.

Omien ajatusten ja uskomusten tiedostaminen on pitkä tie. Se ei tapahdu hetkessä, vaan ajatuksesi ja rajoittavat uskomuksesi paljastuvat sinulle kerros kerrokselta sitä mukaa, kun etenet unelmaasi kohti. Tämä on ihan hyvä näin, koska monelle olisi aivan liian lannistavaa tulla tietoiseksi kaikista rajoittavista uskomuksistaan ja ajatuksistaan kerralla.

Olen toteuttanut kahdeksan viime vuoden aikana monta suurta muutosta ja unelmaa.

Olen toipunut 10 vuotta kestäneestä uupumuksesta ja päässyt kiinni työelämään ensimmäistä kertaa elämässäni, yli 30 -vuotiaana.

Olen luonut itselleni ihanan työn täysin tyhjästä, ilman koulutusta, työkokemusta, verkostoja, ennen kuin osasin kaiken mitä työni vaatii tai edes tiesin täysin, mitä haluan ja millaista työni tulee olemaan.

Olen luonut itselleni toimeentulon vuosien etuuksilla elämisen jälkeen.

Olen luonut syvän, kokonaisvaltaisen ja kestävän onnellisuuden.

Olen luonut upean, rakastavan ja onnellisen parisuhteen, joka on täynnä läheisyyttä ja iloa.

Olen luonut itseni uudelleen masentuneesta ja epävarmasta nuoresta naisesta ihmiseksi, joka haaveilemisen sijaan toteuttaa unelmiaan ja on mukana luomassa sellaista maailmaa, jossa haluaa elää.

Siitäkin huolimatta mieleni toimii usein niin kuin mielellä on tapana toimia – se jää pyörimään kehää ongelman ympärillä pääsemättä eteenpäin ratkaisuun (vaikka ratkaisun keksiminen olisi helppoa).

Olen kulkenut pitkän matkan uupuneesta, yksinäisestä työttömästä nuoresta aikuisesta pisteeseen, jossa olen onnellinen ja tasapainoinen, elätän itseni ihanalla työllä ja elän onnellisessa parisuhteessa rakastamani miehen kanssa. Siitä huolimatta on asioita, joissa minun on edelleen vaikea päästä eteenpäin.

Yksi näistä asioista on yrittäjyyteen astuminen. Olen toiminut monta vuotta yrittäjämäisesti, mutta jokin sisälläni ei vain ole suostunut uskomaan onnistumiseeni “oikeana” yrittäjänä.

Olen työstänyt asiaa nyt vuoden, ja moni lukko on auennut. Olen päässyt eteenpäin sisäisesti, ja tuloni ovat kasvaneet viime kuukausina huimaa vauhtia. Siitä huolimatta jokin tökkii, kun ajattelen yrityksen perustamista.

Juttelin hiljaittain mentaalivalmentaja Jaana Mikkosen kanssa. Jaana on ystäväni, ja hän on valmentanut minua vuosien varrella näkemään monta sokeaa pistettä.

Tällä kertaa oivallus tuli keskustelumme jälkeen.

Moni ei tätä tiedä, mutta nykyään saa harjoittaa liiketoimintaa ilman, että perustaa yrityksen. Ei ole edes mitään tiettyä lain määräämää tarkkaa tulorajaa, jolloin yritys on perustettava. Monet luulevat, että se on €10 000, mutta tämä on raja, jolloin yrittäjästä tulee arvonlisäverovelvollinen. Jos et ole yrittäjä, sinun ei tarvitse maksaa alv:a, vaikka tienaisit paljon enemmän kuin €10 000 vuodessa.

Verottaja on sanonut, että yritys on perustettava siinä vaiheessa, kun myyntiä alkaa olla kymmeniä tuhansia euroja vuodessa.

No, en aio vaihtaa työtä kun tuo raja lähenee, enkä aio olla kasvattamatta tuloja entisestään, joten jossain vaiheessa tuo kymmenien tuhansien eurojen raja tulee vastaan, ja pyrkimykseni on, että jo tänä vuonna. Lisäksi y-tunnuksen puuttuminen tuo mukanaan rajoituksia, joista olen valmis luopumaan.

Seuraava suuri työhöni ja toimeentulooni liittyvä välietappini on siis perustaa yritys, eikä mikä tahansa yritys, vaan kukoistava sellainen. Se tarkoittaa, että en halua tulojeni laskevan, kun perustan yrityksen.

Perustaessani yrityksen alan maksaa 24% alv:a ja useita satoja euroja kuussa YEL:iä (Yrittäjän eläkevakuutus), ja muitakin lisäkuluja yrityksen perustamisen jälkeen tulee, joten säilyttääkseni nykyisen tulotasoni minun on nostettava tulojani yli €1000 kuussa.

Olen työstänyt tuloihin liittyviä rajoittavia uskomuksiani paljon, joten se ei itsessään ole ongelma. Itse asiassa aion nostaa kuukausitulojani paljon enemmän kuin tuhat euroa.

Keskusteltuani Jaanan kanssa ymmärsin, että ongelma on siinä, että en näe itseäni yrittäjänä.

Luot elämääsi sitä, mihin keskityt ajatuksissasi, mielikuvissasi, sanoissasi, tunteissasi ja teoissasi.

Olin ottanut tavoitteekseni perustaa yrityksen tänä vuonna. Itse asiassa toukokuussa. Jossain vaiheessa siirsin yrityksen perustamisen huomaamattani syksyyn. Sitten aloin ajatella, että katsotaan kannattaako sitä perustaa vielä tänä vuonna.

Samaan aikaan olin alkanut miettiä, mitä teen tuloilla, jotka oli tarkoitettu kukoistavan yrityksen perustamiseen.

Huomaamattani ajatukseni olivat jääneet pyörimään rataa, jossa en perusta yritystä.

Kukoistavan yrityksen perustaminen on suurin konkreettinen tavoitteeni tällä hetkellä, joten jonkinlainen ristiriita nousee esiin tietoisen ja tiedostamattoman tavoitteeni välillä.

Nyt kun tiedostan tämän, minulla on kaikki tarvitsemani välineet tavoitteeni toteuttamiseen.

Jos kuitenkaan en olisi tiedostanut, että alitajuisesti en näe itseäni yrittäjänä, olisin jatkuvasti sabotoinut tietäni yrittäjyyteen.

Nyt kun tiedostan, mikä on estänyt minua, minun on helpompi asettaa konkreettisia tavoitteita tavoitteeni toteuttamiseksi.

Ensimmäinen niistä on alkaa visualisoida itseni yrittäjänä. Nähdä ja tuntea mielessäni ja kehossani, että olen jo yrittäjä, ja että nautin siitä. Tuntea miten ihanalta tuntuu kun tietää seisovansa täysin omilla jaloillaan, miten ihanalta tuntuu onnistua myös tässä.

Loppu onkin sitten vain konkreettisten tavoitteiden toteuttamista, mikä ei ole edes kovin vaikeaa.

Entä sinä ja sinun unelmasi?

Missä on sinun sokea pisteesi?

Millaista kehää sinun ajatuksesi huomaamatta kiertävät unelmasi suhteen?

Mitä rajoitusta pidät niin itsestään selvänä, että et osaa edes ajatella, että sen voisi kiertää jollain tavalla? Sanotko itsellesi, että sinulla ei ole aikaa tai energiaa? Tai että et osaa tarpeeksi, tai että sitten joskus myöhemmin, kun olet valmis?

Lisää muutoksen luomisesta ilmaisessa Lähtölaukaus onnistumiseen -webinaarista, jonka pidän mentaalivalmentaja Jaana Mikkosen kanssa ti 15.5 klo 18-19. (Webinaarista tulee tallenne).

Webinaarissa puhumme mm. siitä
Miksi muutos on välillä niin vaikeaa
Miten tapasi voivat estää sinua toteuttamasta unelmaasi
Onko sinulla riittävästi voimavaroja unelmasi toteuttamiseen
Onko sinulla riittävästi motivaatiota unelman toteuttamiseksi
Katsottuasi webinaarin tai sen tallenteen saat bonukseksi Askel onnistumiseen -harjoituksen.

Ilmoittaudu ilmaiseen webinaariin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *