Entä jos et pysty tuntemaan kiitollisuutta

Kiitollisuus on ollut tällä viikolla tavallista enemmän pinnalla amerikkalaisen kiitollisuuspäivan takia.

Manifestoinnissa kiitollisuus on toki paljon pinnalla muutenkin. Monet pitävät sitä suorastaan yhtenä manifestoinnnin peruslähtökohdista.

“Ole kiitollinen siitä mitä sinulla on, niin saat lisää kaikkea ihanaa”, sanotaan.

Ja, vielä pahempaa: “Jos et pysty olemaan kiitollinen siitä, mitä sinulla on, et saa sitä mistä unelmoit”.

Ihmiselle, joka tuntee luontaisesti paljon kiitollisuutta, tämä ei tuota mitään ongelmaa, mutta entä silloin, jos et vain pysty olemaan kiitollinen kaikesta mistä sinun pitäisi olla?

Ensinnäkin on hyvä miettiä, miksi kiitollisuus olisi edellytys manifestoinnin onnistumiselle. Oman kokemukseni mukaan se ei ole, mutta uskon monien pitävän kiitollisuutta tärkeänä siksi, että kiitollisuus avaa sinua vastaanottamaan unelmasi.

Toisaalta kiitollisuus ei ole ainoa tunne, joka voi avata sinut vastaanottamaan unelmasi. Minulle esimerkiksi kiitollisuus on aina ollut enemmän tai vähemmän hankala tunne, mutta olen oppinut avautumaan unelmilleni muulla tavalla.

Loppujen lopuksi kiitollisuudessa on kyse siitä, että arvostaa jotain ja iloitsee sen olemassaolosta. Itse olenkin avautunut unelmilleni usein ilon kautta. Alkamalla tuntea iloa kaikesta mitä elämässäni  jo on ja liittämällä ilon siihen, että unelmani toteutuvat, ja että elän jo niiden keskellä.

Sinullekin unelmalle avautuminen voi tapahtua ilon kautta. Tai sen kautta, että todella arvostat jotain mitä sinulla on, ja manifestoidessasi arvostat sitä, että unelmasi on jo toteutunut.

Ilo ja arvostaminen avaavat usein myös kiitollisuudelle, mutta se ei ole manifestoinnin kannalta välttämätöntä, vaikka aito kiitollisuus tuntuukin todella hyvältä.

Ilon sijasta unelmalle avautuminen voi tapahtua sinulle myös jonkun muun tunteen kautta, jota sinun on helpompi tuntea kuin kiitollisuutta.

Tunteet ovat tärkeä osa manifestointia. Tunnustele seuraavan viikon ajan erityisesti positiivisia ja ihania tunteitasi ja pyri liittämään niitä unelmasi toteutumiseen.

Kokeilemalla löydät juuri oikeat tunteet sinulle, ja keskittyessäsi enemmän itsellesi luontaisiin positiivisiin tunteisiin sinulle saattaa avautua odottamattoman ihania kokemuksia.

2 kommenttia artikkeliin ”Entä jos et pysty tuntemaan kiitollisuutta

  1. Aamulla herättyäni oli jotenkin tylsä olo. Olin nähnyt unta nuoruuden rakkaastani, jonka sylissä sain kokea ihanaa onnen tunnetta ja rakkautta. Todellisuus oli kuitenkin se, että vuosia oli kulunut 30 ja katsoin rypistynyttä peilikuvaani unisin silmin. Aluksi teki mieli irvistää, mutta sitten muistin…. Olen elossa. Olen saanut valtavan paljon hyvää elämääni. Olen hyvässä parisuhteessa, joskaan en sen miehen kanssa, joka juuri täytti rakkaudentunteella sydämeni. Asun kauniissa kodissa, jonka olen itse saanut sisustaa. Olen terve, ja ne pikku kolotukset, joita jokaisella joskus on, kulkevat vain tuossa vierelläni välillä tökkien ja härnäten saadakseen huomiota.
    Kiitollisuus on tahtotila jonka voi valita. Joka tunteen perään ei kannata lähteä, sillä se ei aina johda onnelliseen ratkaisuun. Kun valitsee olla kiitollinen siitä mitä nyt on, siitä mihin asti tähän mennessä yltänyt, avautuu uudenlaiset näkymät myös tulevaisuuteen.
    Nyt muutaman hereilläolotunnin jälkeen näen taas selvemmin. Näen tämän mitä nyt on. Täytyn kiitollisuudella ja jatkan tämän päivän verran matkaa pieni onnenväre rinnassani. Saan kokea tämän, sain valita ja valitsin kiitollisuuden 🙏💖. Ihanaa päivää sinulle kanssamatkaaja 🤗

  2. Oi miten ihana valinta, ja miten iloinen olen,, että kerroit siitä❤ Se vahvistaa puolestaan omaa iloani ja kiitollisuuttani kaikesta mitä elämässäni on. Myös se ihana rakkaudentunne on sisälläsi, ja voit halutessasi herätellä sitä henkiin nykyisessä elämässäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *